základní část, 34. kolo
06.05.2023 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Inter zvládl roli favorita a v Římě snadno vyhrál

AS Řím si připisuje další slabý výkon, viditelně unavené mužstvo dnes nemělo šanci bodovat s Interem a přenechalo mu všechny tři body. Nerazzurri potvrdili dnešní dominanci milánských klubů nad římskými a stačily jim k tomu trefy Dimarca s Lukakem.

Na Olympijském stadionu bylo opět vyprodáno, jak mají příznivci AS v této sezoně ve zvyku. Bouřlivou atmosféru podporovalo i to, že oběma týmům šlo o Ligu mistrů. Vítěz dnešního zápasu by měl velkou výhodu v boji o místo v milionářské soutěži a poražený naopak obrovské problémy. AS bylo decimované absencemi, čehož Inter, relativně v plné síle, chtěl samozřejmě využít.

Domácí se od úvodu utkání snažili hrát naplno, ale dlouho jim trvalo, než si vypracovali nějakou větší šanci nebo snad tlak. S tím si ostatně Inter poradil bez větších potíží. V úvodu utkání se hrál vyrovnaný duel, který delší dobu nic nenarušovalo. Až po třiceti minutách se hostům povedlo přetavit individuální kvalitu ve vedoucí branku. Denzel Dumfries poslal z pravé strany přihrávku podél vápna na vzdálenější tyč a klouzající bek Federico Dimarco využil na zadní tyči faktu, že nebyl nikým dostatečně hlídán - 1:0 pro Inzaghiho tým.

Vlci se snažili do konce poločasu vytvořit si aspoň nějakou šanci, ale Camara a po něm ani Belotti v tom snažení úspěšní nebyli. Do druhého poločasu vstoupil lépe Inter, který mohl zvýšit svoje vedení díky snaze Dimarca. Tentokrát ale italský reprezentant pálil vedle. Římané naopak působili unaveně až bezbranně, a to Inter ještě nasadil osvědčené zbraně jako De Vrije, Mchitarjana nebo argentinského střelce Lautara Martíneze.

A právě v té chvíli definitivně rozhodl o svém vzestupu a bodovém přísunu. Domácí stoper Roger Ibañez jako už tradičně ve velkých zápasech vyrobil fatální chybu v rozehrávce, která umožnila Romelu Lukakovi postupovat na brankáře Ruie Patrícia. Svou úlohu belgický bomber zvládl na jedničku a portugalský brankář neměl šanci zasáhnout. V závěru ještě Lautaro Martínez orazítkoval břevno jeho brány. Inter svou roli zvládl, naopak AS se ocitá v problémech.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele