základní část, 23. kolo
19.02.2023 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů AS Řím (© AFP)

AS Řím opět vítězný, Hellas potopil nováček Solbakken

Římané si připisují cenné tři body do tabulky a hodně pozměněné mužstvo "Vlků" za ně děkuje Olu Solbakkenovi. Právě jeho branka z konce první půle rozhodla o tom, že výhra zůstane na Olimpicu.

AS Řím potřeboval zabrat, protože většina jeho konkurentů v boji o čtvrtý flek svůj úkol zvládla. A zároveň mají "Vlci" co napravovat, protože v posledních týdnech rozhodně nehrají podle svých představ. Zejména minulý pohárový duel v nich asi ještě dlouho zanechá pachuť příkoří a zklamání. Trenér Mourinho dnes překvapil, i když jeho výběr byl spíš vynucený. I tak se ale po dlouhé době na trávníku ukázal Rick Karsdorp a kromě něj dostali šanci i Solbakken s Bovem.

Prvním dramatičtějším momentem utkání se stala 15. minuta a zranění ne zcela ve formě hrajícího útočníka Abrahama, který ještě pár hodin před utkáním bojoval s horečkou. Dnes byl solidně okopáván a místo něj se s obranou Hellasu šel prát Andrea Belotti. Řádně pozměněný kádr AS tlačil svého soupeře před jeho vápno, ale šanci si dlouho vytvořit nedokázal.

Brankář Montipò se poprvé výrazně zapotil až v 36. minutě, kdy snadný útok táhl Leonardo Spinazzola a taky jej zakončil. I s překážkou v podobě teče si ale hostující brankář krásným zákrokem poradil. Přesto ještě do konce poločasu inkasoval. Bove rozjel akci u vápna hostí, Spinazzola elegantně patičkou zrychlil hru na Olu Solbakkena a mladý útočník v pádu zamířil přesně ke vzdálenější tyči!

Hellasu se ani po změně stran nedařilo hlouběji zasáhnout svého soupeře a AS se velmi dobře bránilo. Ani několikeré střídání Hellasu nepomáhalo, byť Jadon Braaf hru veronského celku přeci jen trochu rozhýbal. Nakonec se brankář Patrício moc nezapotil a AS vyhrálo cenné tři body díky jediné trefě novice Solbakkena.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
HugoBoss27

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele