základní část, 21. kolo
04.02.2023 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

AS Řím drtivým úvodem porazil hosty z Empoli

Římané po fiasku s Cremonese zvládli domácí duel s hosty z Empoli a díky drtivému závěru dokázali získat tři body. Do hlavní role se opět vtělil Paulo Dybala, který získává pro svůj jeden bod za druhým.

Římané potřebovali reagovat na tristní pohárovou porážku od Cremonese a ideální šancí pro ně byl domácí duel s Empoli. Toskánský celek ale dávno nepředstavuje snadného soka a naopak se naučil obírat silnější o body. Dneska ale Zanettiho mužstvo zažilo start jako z hororu. Už po dvou minutách se musel brankář Vicario vracet do brány pro balon. Po Dybalově rohovém kopu si nejvýš vyskočil brazilský stoper Roger Ibañez a zavěsil.

Špatný večer Empoli se ale teprve plnil. Po pouhých čtyřech minutách obrana Empoli opět kapitulovala. Tentokrát se Dybalův centr dostal k Tammymu Abrahamovi a anglický útočník přesnou hlavou zvýšil na 2:0 pro "Vlky".

AS nepřestávalo v aktivitě, ale často naráželo na um brankáře Vicaria, který se dnes opravdu činil. Domácího brankáře Patrícia vyzkoušel poprvé snad až Akpa Akpro v nastaveném čase. Italský brankář musel po změně stran čelit třem střelám naráz, ale se všemi si poradil výtečně. "Vlci" časem pochopili, že se nemusí nikam hnát a dohráli utkání za stejného stavu až do konce. Ofenziva Empoli dnes jako by neexistovala a Giallorossi si s tím poradili bez potíží.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele