základní část, 18. kolo
15.01.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

AS Řím díky hvězdnému Dybalovi poráží oslabenou Fiorentinu

Paulo Dybala opět naplnil roli zachránce a spasil AS Řím. Argentinská hvězda se do sítě Fiorentiny trefila dvakrát a měla lví podíl na tom, že AS neztrácí kontakt s předními týmy tabulky.

Římané chtěli dnes večer na Olimpicu naplno bodovat, aby udrželi krok s Laziem a také Atalantou, jejíž hyperaktivní útok jim určitě musí nahánět trochu strach. Domácí sice umějí vyhrávat, ale na to, kolik střel a šancí jsou schopní vymyslet, jich realizují až žalostně málo. Vlci z Věčného města se střelecky mimořádně trápí. Dnes nastoupili i s Dybalou a Abrahamem, které podporoval kapitán Lorenzo Pellegrini.

A první minuty ukazovaly, že i nyní bude AS mírným favoritem, avšak že si zároveň musí dávat pozor na zadní vrátka. Problémy každopádně nejprve začaly pro trenéra Vincenza Italiana už po čtyřech minutách, kdy Brazilec Dodô ztratil míč a po faulu na Zalewského dostal žlutou kartu. Na tom by asi nebylo nic moc divného nebo zvláštního, jenže mladý obránce Violy dostal po dvaceti dalších minutách hry (dost nezajímavých, musíme si říct) další žlutou kartu. Tentokráte jeho obětí byl opět mladý Polák, a to znamenalo červenou kartu.

Jinak se nicméně diváci na stadionu Olimpico (opět zaplněném a vyprodaném) vážně nudili. Ani jedna jedenáctka jim nedokázala zprostředkovat nějaký líbeznější fotbalový požitek. Fialky se směrem dopředu hodně trápily a často nedokázaly projít ani do vápna Ruie Patrícia, zatímco Vlci hledali podobně marně cestu přes zhuštěný prostor svého soupeře.

Našel ji až Paulo Dybala. Kdo jiný, než hlavní hvězda AS. Pět minut před koncem první půle dokázal Abraham sklepnout dlouhý míč právě na argentinského šikulu a ten s mírnou tečí Milenkoviće propálil brankáře Terraciana!

Dybala měl prsty ve všem nebezpečném, co AS vyprodukovalo. V 50. minutě vyslal do šance Zekiho Çelika, který pálil do tyče. Pak se na delší dobu obě jedenáctky soustředily na udržení současného stavu, Fialky přitom neměly dostatek energie na zdramatizování.

Nakonec se hráčům Giallorossi povedlo překročit limitující skóre 1:0 a osm minut před koncem vstřelili druhou branku. Náběh Abrahama dostal AS do výhody, Angličan naservíroval míč na Paula Dybalu a nejvýraznější technik AS od dob Tottiho bezpečně zavěsil - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
tadko97

2:0

Reagovat
Naseroslosos23

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele