základní část, 19. kolo
21.01.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Turín FC (© AFP)

Turín FC vyhrál ve Florencii poprvé od roku 1976!

Turín FC to konečně dokázal a zvítězil ve Florencii. Nejtěsnější výhru mu zajistil krásný gól Alexeje Mirančuka. Došlo i na souboj českých reprezentantů Antonína Baráka na jedné straně a Davida Zimy na straně druhé. Oba hráči se dostali na hrací plochu zhruba dvacet minut před koncem.

První poločas na Stadio Artemio Franchi přinesl hned několik zajímavých momentů. Ten první už po dvanácti minutách, kdy Demba Seck parádně rozvlnil síť, ale gólovou radost mu se zpožděním překazil zdvižený praporek. Seck defenzivu "Fialek" v úvodu hodně trápil a ve 22. minutě se po jeho další ráně zatřáslo břevno. Nebezpečnější Turín se nedočkal gólu ani při šanci Singa, kterou zpacifikoval Terraciano.

Po půlhodině hry musel do akce i hostující brankář Milinković-Savić a Kouamého volej dokázal vyrazit. O tři minuty později už se Granata zaslouženě radovala. Alexej Mirančuk nic nevymýšlel a krásným technickým obstřelem překonal Terraciana.

Turínští si náskok do poločasu pohlídali, ale po změně stran čelili zesílenému tlaku domácích. V 54. minutě vytáhl Milinković-Savić střelu Bonaventury na rohový kop, nicméně další šance Violy nepřicházely. Z českých reprezentantů se jako první objevil na trávníku Antonín Barák a o tři minuty později jej v dresu Granata následoval David Zima.

V 82. minutě si mohl Turín výsledek pojistit, ovšem před Sanabriou zachránil situaci na brankové čáře Venuti. V té době už čas Viole kvapně ubíhal a manko se stále nedařilo vyrovnat. V poslední minutě zápasu na tom měl svůj podíl i Zima, který na poslední chvíli vypíchl balón Jovićovi. Vzápětí byl pro změnu v šanci Barák a Milinković-Savić rozštěpem udržel hostující náskok. Závěrečný tlak Fiorentiny vyrovnání nepřinesl a Turín FC tak může slavit první vítězství ve Florencii od roku 1976.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele