základní část, 22. kolo
10.02.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

AC Milán přerušil černou sérii a Turín porazil 1:0

Důležitého vítězství dosáhl AC Milán, který jedinou brankou Oliviera Girouda porazil FC Turín 1:0. Rossoneri se i přes nejtěsnější vítězství nadále trápili, nicméně přísun tří bodů je v tuto chvíli tím nejdůležitějším. Na lavičce domácího celku už byl připraven Zlatan Ibrahimovič, ovšem do utkání nakonec nezasáhl.

Před Milánem stál důležitý úkol přerušit nelichotivou sérii výsledků, která zapříčinila jeho pád tabulkou mimo pozice zaručující Ligu mistrů. Trenér Stefano Pioli přitom opět vsadil na rozestavení 3-5-2.

První poločas měli Rossoneri mírnou převahu, ale Turín neustále hrozil z rychlých protiútoků. Domácí ale podržel jindy kritizovaný rumunský brankář Ciprian Tătăruşanu. Směrem dopředu Milán neoslňoval a Olivier Giroud se na hrotu trápil. Prakticky každý dotek s balónem provázela ztráta. První poločas tak nic podstatného nepřinesl. Pioli o přestávce nestřídal, ale jeho protějšek Jurić ano. Příchod Karola Linettyho však hru Granaty nerozhýbal.

AC Milán se začal probouzet k životu a první gólovku zazdil před Milinkovićem Portugalec Leao. Obrana Turína ho dobře střežila, přesto se rychlonohý křídelník dostal dvakrát do nebezpečné koncovky. V 62. minutě se podařilo Milánu skórovat. Theo Hernández posadil centr na Oliviera Girouda a francouzský útočník hlavou překonal brankáře Milinkoviče.

To bylo přesně to, co AC potřebovalo. Turín se sice snažil o odpověď, ale nově složená defenzíva AC působila jistě. Granata si v závěrečných minutách vytvořila tlak, nicméně do koncovky se nedostala. Milán urval důležité vítězství a minimálně do soboty se vrátil do první čtyřky. Boj o Ligu mistrů se ale dramatizuje. Turín zůstává na sedmém místě, ovšem jeho ztráta na pohárové příčky vzrostla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com,football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele