základní část, 26. kolo
13.03.2023 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olivier Giroud vstřelil jediný gól AC Milán (© AFP)

Milán se Salernitanou ztratil body a v tabulce je až čtvrtý

Dohrávka 26. kola přinesla další zaváhání favorita, AC Milán se po remíze 1:1 se Salernitanou odmítl dotáhnout na konkurenční Inter. Rossoneri se ujali před koncem poločasu vedení, ovšem na branku Oliviera Girouda zareagoval Boulaye Dia.

AC Milán se v prvním poločase střelecky trápil a obranu hostů prolomil až v jeho nastaveném čase. Do té doby měl některé příležitosti, ale mnohem větší šanci si vytvořila Salernitana.

Ale postupně. Ve 23. minutě minul levačkou těsně zařízení Rafael Leão a Giroudovy nůžky o pár minut později proletěly těsně nad. Pak už přišly zmiňované gólovky Salernitany. Nedorozumí Bennacera s Maignanem trestuhodně nevyužil Castagnos a dvě minuty před koncem zmařil samostatný únik Diy brankář Maignan. Opora milánských zariskovala a šla do souboje mimo pokutové území, vše však zvládla.

Milán v nastaveném čase prvního poločasu nakonec udeřil. Bennacer rozehrál rohový kop a Olivier Giroud hlavou překonal Mexičana Ochou.

Domácí chtěli po přestávce náskok navýšit a hned zkraje se pokoušel o dravý průnik Bennacer, nicméně trefil jen spoluhráče Leãa. Salernitana podnikla útok až v 60. minutě a byla z toho vyrovnávací branka. Defenzíva AC nechala lehkovážně odcentrovat do vlastní šestnáctky a tam nepochopitelně osamocený Boulaye Dia vyrovnal.

Stefano Pioli okamžitě reagoval stažením útočníků, na plac se dostal i veterán Zlatan Ibrahimović. Chvíli na to se marně dožadoval penalty Theo Hernández, pro změnu rána Bennacera proletěla těsně vedle.

Dvacet minut před koncem byl Bennacer opět v akci, v pokutovém území si píchl balón před sebe a po kontaktu s obráncem upadl. Sudí měl jasno a okamžitě odpískal pokutový kop, jenomže po shlédnutí videa svůj verdikt přehodnotil, takže se pokračovalo za stavu 1:1. Salernitana přečkala i možnost Origiho, ke kterému balón doputoval od Ibrahimoviće, a u tyče stihl zasáhnout Ochoa.

Salernitana se většinou bránila, nicméně v 82. minutě se odhodlal k nebezpečné střele Piatek a Maignan musel proti bývalému hráči AC na zem. Pro Rossoneri to bylo důrazné varování, navíc hosté dál kousali. Čas rychle kvapil a Pioliho svěřenci se nehodlali s remízou smířit. Po závaru před Ochoou skončil míč jen na brankové čáře. Sudí zápasu La Penna přidal ještě šest minut nastaveného času, v něm přitom protáhl Ochou Ibrahimović. Do další šance už se každopádně Švéd nedostal, a AC Milán tak v zápase ztratil.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele