30. kolo
20.03.2022 12:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Francesco Caputo (© AFP)

Sampdoria veze z Benátek tři body, oba góly vstřelil Caputo

Velmi spokojena odjíždí z Benátek janovská Sampdoria. Svěřenci trenéra Marca Giampaola udeřili dvakrát v prvním poločase prostřednictvím Francesca Caputa a protože se domácí nedokázali prosadit, skončil duel vítězstvím Sampdorie 2:0. Krom bodů Benátky ztratily i vyloučeného Thomase Henryho.

Na stadionu Pierluigiho Penza se potkaly dva celky v přímém záchranářském souboji, kterým se momentálně příliš nedaří.

Úvod utkání nabídl vyrovnanou partii bez větší příležitosti. Až ve 24. minutě vyrobil obrovskou chybu brankář Mäenpää, který nerozehrál dobře a nechal se obrat o balón Francescem Caputem, jenž vstřelil vedoucí gól Sampdorie.

Pro Benátky to byla velká nepříjemnost a bylo dokonce hůř. O čtrnáct minut později přišla fatální ztráta balónu u vlastní šestnáctky a následnou akci zakončil z dorážky opět Francesco Caputo. Ráz utkání byl udán a Benátky to měly po zbytek velmi složité.

Domácí celek sice měl před sebou celý druhý poločas, ale Sampdoria se rozhodla dvoubrankový náskok uhájit za každou cenu. Snaha o kontaktní branku vycházela vniveč a konec všech nadějí přišel čtyři minuty před koncem v souvislosti s udělením druhé žluté karty pro Thomase Henryho.

Oslabené Benátky pak mohly ještě jednou inkasovat. Caputo odmítl hattrick, když z vyložené šance přestřelil a na druhé straně Ceccaroniho vychytal Audero. Sampdoria se vrací z Benátek spokojena, zvítězila tam 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zatím o jednu jedinou setinku host favorit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele