7. kolo
02.10.2021 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Milan Škriniar a Edin Džeko (© AFP)

Inter zvládl na Sassuolu obrat , čtvrthodinu před koncem rozhodl Lautaro Martínez

Střeleckou impotenci ze zápasu Ligy mistrů v Kyjevě se podařilo Interu překonat, ale utkání na Sassuolu se pro něho dlouho nevyvíjelo dobře. Skóre otevřel v prvním poločase z pokutového kopu Domenico Berardi a chvíle Interu přišly až po přestávce. Nejprve srovnal Edin Džeko a až později rozhodl rovněž z penalty Lautaro Martínez.

Inter hrál v úterý se Šachtarem Doněck v rámci Ligy mistrů 0:0, když spálil velké množství šancí. Ani duel se Sassuolem nebyl jednoduchý, zvláště když se Neroverdi od 22. minuty ujali vedení.

Úvod utkání nabídl hned několik příležitostí na obou stranách. V 7. minutě pálil bez přípravy těsně vedle Barella a na druhé straně Defrelovu střelu při podklouznutí vyrazil Handanović. O několik minut později přišel první penaltový moment. Škriniar ve vlastním vápně nedovoleně zastavil Bogu a sudí Pairetto měl jasno. I když Samir Handanović vystihl směr, utaženou Berardiho střelu chytit nedokázal.

Na tahu byl Inter a po půlhodině sahal po vyrovnání Barellá, jenomže ani nadvakrát nedokázal propasírovat balón do branky. Gólem neskončila ani dobře zahraná standardka Calhanoglua, po které Defrel odkopával na poslední chvíli. Sassuolo se neuchýlilo jen k bránění a ve 39. minutě musel Berardiho dělovku vytěsnit na rohový kop Handanović. Domácí mohli jen litovat, že v prvním poločase nenavýšili skóre. Těsně před poločasovým hvizdem ještě spálil stoprocentní gólovku Defrel, který zaškobrtl o Handanoviće, načež sudí se penaltu neodvážil odpískat.

Inter čekala po změně stran těžká šichta, ale v 57. minutě se mu podařilo vyrovnat. Krásný Perišičův pas přesně do prostoru dolétl k nohám Edina Džeka a bosenský útočník měl snadnou úlohu. Zároveň šlo o povedené střídání trenéra Inzaghiho, protože Džeko byl v době gólu na hřišti pouhou minutu.

Po vyrovnání neměl převahu ani jeden tým, ale v 76. minutě přišel, který rozhodl o vítězství Nerazzurri. Po skvělé průnikové přihrávce byl už v pokutovém území faulován Džeko a následovala druhá penalta v utkání. Lautaro Martínez poslal Consigliho ke druhé tyči a Inter šel do trháku. Sedm minut před koncem mohl vstřelit definitivní pojistku Džeko, ovšem gólovou radost mu překazil VAR a odhalený ofsajd. Inter to mrzet nemuselo, protože na Sassuolu i tak vyhrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele