22. kolo
16.01.2022 12:30 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

Antonín Barák hattrickem sestřelil Sassuolo

Český ofenzivní záložník Antonín Barák se stal hlavním hrdinou odpoledního zápasu Sassuola s Hellasem Verona. Hosté vyhráli díky hattricku ex-slavistického hráče 4:2 a posunuli se na desáté místo tabulky. Pro Baráka to byl vůbec první hattrick v profesionální kariéře.

Antonín Barák patří mezi základní stavební kameny současného Hellasu a dnes se svému klubu odvděčil tím nejlepším možným způsobem.

Hosté začali zápas lépe a poprvé rozvlnili síť v 16. minutě, avšak důvod k radosti neměli, protože sudí Prontera Gunterův gól kvůli ofsajdu neuznal. Aktivnější Hellas udával tempo hry, ale musel myslet i na zadní vrátka. Po půlhodině zkusil po vzoru Schicka přelobovat od poloviny hřiště brankáře Raspadori a Montipó vyškrábl balón na rohový kop. Ve 37. minutě už to Hellasu vyšlo a padla první branka zápasu. Gianluca Caprari se dostal k odraženému balónu a přesně mířenou střelou k tyči nedal Consiglimu šanci. Antonín Barák otevřel svůj střelecký účet před koncem prvního poločasu, když po rohovém kopu zvýšil na 2:0. Balón se k němu víceméně šťastnou náhodou odrazil a Montipó na to nedokázal zareagovat.

Hellas vedl 2:0, ale vyhráno ještě neměl. Sassuolo zvýšilo aktivitu a v 54. minutě snížilo na rozdíl jediného gólu. Gianluca Scamacca vstřelil po Kyriakopoulosově autu krásný gól z akrobatické pozice a vrátil Neroverdi do hry. Ale jenom na chvíli. Po Chirichesově ruce v pokutovém území zahrával Hellas penaltu a Antonín Barák vstřelil ze značky pokutového kopu svůj druhý gól - 1:3.

Sassuolo se pak ještě jednou přiblížilo, když si na rohový kop naskočil Grégoire Defrel a hlavou snížil na 2:3. Oba celky si následně vypracovaly šance, ale žádná z nich neskončila v síti. Nejprve Faraoniho vychytal Consigli a po něm Rogériova nepříjemná rána skončila těsně vedle.

Hellas vstřelil definitivní pojistku až ve čtvrté minutě nastavení a symbolicky to byl Antonín Barák, jenž završil hattrick. Byla to fotbalová lahůdka, český záložník lehkým obloučkem přehodil Consigliho a uzavřel konečný výsledek na 2:4.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele