19. kolo
22.12.2021 16:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Bologny (© AFP)

Boloňa se vytáhla a ze Sassuola veze třígólovou výhru

Tomu se říká parádní dárek k Vánocům. Bolona ukončila sérii porážek ve velkém stylu a na hřišti Sassuola zvítězila jasným výsledkem 3:0. Svěřenci trenéra Mihajloviće hráli přesně to, co potřebovali a díky brankám Orsoliniho, Hickeye a Santandera získali potřebné tři body.

Vzhledem k předchozím výsledkům bylo papírovým favoritem Sassuolo, ale jak už to někdy bývá, tuto roli se mu nepodařilo naplnit. Přitom všechno mohlo být jinak, kdyby po osmi minutách proměnil velkou příležitost Scamacca, jeho zakončení uvnitř šestnáctky skončilo na tyčce! Hned vzápětí měli Neroverdi další velkou příležitost, ale Frattesiho střelu vyrazil Skorupski.

Postupem času tempo hry upadalo a to jakoby vyhovovalo Boloni. Ve 36. minutě se Dominguézovi podařilo pasem vysunout Riccarda Orsoliniho, který nebyl v ofsajdu a prudkou ranou prostřelil Pegola. Sassuolo prohrávalo, muselo tedy do ofenzivy přidat a přesně toho dokázala Boloňa využít. Před koncem poločasu nejprve z brejku odvrátil hrozící nebezpečí Rogério, ale následný rohový kop Rossoblu potrestali. Na hranici pokutového území dostal přihrávku Aaron Hickey a jeho nechytatelná střela k tyči znamenala vedení 2:0.

Boloňa vytěžila z minima maximum a Sassuolo muselo na nepříznivý vývoj reagovat. Do druhého poločasu přišli Toljan a Raspadori, ale bezradnost domácích pokračovala. Po hodině hry se naskytla Boloni další brejková situace a Pegolo měl s ranou Soriana plné ruce práce.

Neroverdi se dostali do šancí, ale neproměnili je i díky skvělým zákrokům brankáře Skorupského. V samotném závěru už to byla ze strany domácích křeč a v nastaveném čase Boloňa pečetila výsledek na konečných 3:0. Pegolovu chybnou rozehrávku zachytil Vignato a Federico Santander udělal gólovou tečku za utkáním.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele