32. kolo
10.04.2022 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hamed Junior Traorè (© AFP)

Atalanta dál prohrává, tentokrát nestačila na Sassuolo

Atalanta už jen horko těžko dokáže postoupit do Ligy mistrů z domácí soutěže a čím dál více se bude moci soustředit na Evropskou ligu. Pro Bergamaschi však domácí soutěž nekončí, protože porážka na Sassuolu je odsunula i z pohárových příček obecně. Obě branky domácího Sassuola vstřelil Hamed Traoré.

Pro Atalantu je to už druhá ligová porážka v řadě a celkově sedmá, která bude mít fatální následky na konečné umístění. Zřejmě s definitivní platností totiž přišla o možnost zajistit si Ligu mistrů z umístění v domácí soutěži. Sassuolo se zase dokázalo rychle oklepat z porážky od Lazia, kterou utrpělo minulý víkend.

Sassuolo nemělo před Atalantou žádný respekt a stud a do svého soupeře se zakouslo. V 17. minutě prověřil Sportiella jedovatou střelou Traoré. O chvíli později dokonce domácí vstřelili první gól, ale všemu předcházel ofsajd a sudí to správně zaregistrovali. Převaha Neroverdi ale neutichala a Hamed Traoré po rychlém kontru skutečně poslal Sassuolo do vedení! Špatná hra domácích i nadále pokračovala a jen díky skvělému zákroku Sportiella zůstával rozdíl mezi oběma soupeři jednobrankový.

Gian Pier Gasperini nemohl být v žádném případě spokojen a na druhý poločas nachystal dvojí střídání. Hra Atalanty se sice mírně zvedla, ale být nebezpečný Sassuolu nezabránila. Po dalším zaváhání v obraně včas vystartoval Sportiello.

Koledovačka Orobici nakonec nezůstala bez povšimnutí a v 61. minutě zvýšil Hamed Traoré na 2:0. Ten se rozhodl z hranice šestnáctky vyzkoušet štěstí a na jeho přízemní dobře mířenou ránu neměl Sportiello nárok.

Nebyl to Atalanty zápas a Sassuolo si zkrátka dělalo, co chtělo. Devět minut před koncem trefil brankovou konstrukci Defrel a teprve v nastaveném čase se Atalantě podařilo snížit. Poté, co defenziva Sassuola podcenila centr upravil výsledek Luis Muriel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele