25. kolo
13.02.2022 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

Sassuolu chybělo pár minut k vítězství nad AS Řím, nakonec bere bod

Sassuolo sice prohrálo první půli, ale celkovou bitvu nevzdalo a bere aspoň bod. V utkání plném zvratů a emocí obralo o dva body AS Řím, které tak pokračuje v dalších bídných výkonech a poháry se mu stále víc vzdalují.

Kolem Římanů se hodně spekulovalo o nedávno uniklém pranýři, kterému trenér Mourinho vystavil své hráče po zahanbujícím utkání s Interem Milán. A dnes čekal reakci. Jenže Sassuolo mu ukázalo, že i bez Scamaccy s Raspadorim umí být hodně nebezpečné. V šesté minutě musel Rui Patrício zasahovat proti ráně Frattesiho. O pouhou minutu později inkasoval. Několik odrazů od hostujících obránců využil mladíček Hamed Traoré k tvrdé ráně. Bohužel pro něj ale gól nebyl VARem uznán pro ofsajd.

První velkou šanci si vypracovali také Vlci z Říma. Další mladík, Felix Afena-Gyan, upaloval na Consigliho bránu, ale zkušený brankář proti němu výtečně vyběhl a ránu po zemi vyrazil. Jednu neuznanou branku zažili také Římané. Po třiceti pěti minutách si do vápna naběhlo anglické duo Smalling - Abraham a přesně v tomhle pořadí dopravili míč do brány. Jenže také zde se jednalo o ofsajd, což sudí Guida postřehl.

Přesně, když vypršelo prvních 45 minut, nastal pro domácí šok. Stoper Chiriches zasáhl Viñův centr rukou a sudí po kontrole od videa pískal penaltu. K ní se postavil Tammy Abraham a střelou do středu brány poslal AS do vedení.

Jenže druhá půle byla pro Římany znova tragická. Začalo ji selháním duo zkušených hráčů. Traorého centr srazil Smalling na vlastní bránu a Rui Patrício, který zatím chytal velmi spolehlivě, nepochopitelně nechal míč proklouznout do sítě! To si pak někdy říkáte, jestli ti hráči nemají vsazeno...

Dlouho se nic zajímavého nedělo, ale toho právě Sassuolo skvěle využilo. V 73. minutě totiž vymyslel dnes značně okopávaný Mommo Berardi skvělý pas za obranu a dvojice Mancini - Karsdorp na Hameda Traorého jen tupě zírala.

Římanům přeci jen trochu pomohla 78. minuta, v níž Abrahama fauloval kapitán Ferrari a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Aspoň zčásti si Mourinho může gratulovat, protože poslal na hřiště Bryana Cristanteho a ten ve čtvrté minutě nastavení vybojoval hostům přesnou hlavičkou po rohu aspoň bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele