12. kolo
07.11.2021 15:00 CET
3 : 2
(2:2)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Gerard Deulofeu (© AFP)

Udinese přestřílelo Sassuolo 3:2

Domácí prožili v Dacia Aréně povedené odpoledne a nepříjemné Sassuolo porazili v pětibrankové přestřelce 3:2. Hosté sice ovládli statistiky držení balónu i počtu střel, ale v té nejdůležitější prohráli. Udine přišlo v závěru o vyloučeného Makenga.

Očekávalo se vyrovnané utkání a první poločas tomu dal za pravdu. Oba celky chtěly hrát ofenzivně a od první minuty se bylo na co dívat. Už v 8. minutě se poprvé měnilo skóre, když se uvnitř vápna dostal k dorážce španělský křídelník Deulofeu. Zebry se z vedení dlouho neradovaly a Sassuolo hned po sedmi minutách odpovědělo. Nedorozumění brankáře Silvestriho s obranou chladnokrevně potrestal Domenico Berardi - 1:1. Vzápětí stihla Udine další nepříjemnost a kvůli zranění musel střídat Arslan, novým mužem na hřišti se stal Makengo.

Oba celky se dál střídaly v zajímavých šancích. Consigli musel zasahovat po nebezpečném stříleném centru a na druhé straně Davide Frattesi poslal Sassuolo z povedené akce do vedení. Obrana Udinese vypadal z tempa a pro domácí bylo jediným štěstím, že v další akci stál Defrel v ofsajdu a branka neplatila.

Místo toho se hnulo skóre na straně domácích. Nahuel Molina se zdálky opřel do balónu a ten i s pomocí teče skončil v síti. Udinese mohlo ještě otočit, ale nadvakrát nepřekonalo brankáře Consigliho. První poločas se musel divákům líbit a v podobném duchu začala i druhá půle. V 51. minutě vstřelilo Udine třetí branku, když si ofsajdovou hranici pohlídal Beto.

Udinese dostalo postupně zápas pod svojí kontrolu a i když se Sassuolo snažilo, už se tolik do stoprocentních příležitostí nedostávalo. V 71. minutě střílel v dobré pozici nad Pereyra a Deulofea na poslední chvíli zastavila obrana Neroverdi. V závěru zápasu drama gradovalo, zvláště když uviděl červenou kartu domácí Jean-Victor Makengo. Sassuolu na využití přesilovky nezbývalo moc času, s nastavením to dělalo jen pár minut a to si Zebry pohlídaly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele