4. kolo
20.09.2021 20:45 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Udinese dostalo tvrdý direkt, Neapol mu nasázela čtyři branky

Tak tohle byl hodně tvrdý úder. Udinese zažilo skvělý start do sezony, ale dnešní duel, který uzavřel čtvrté kolo, připomínal spíš jeho nejmarnější výkony z boje o záchranu. Do sítě brankáře Silvestriho se trefili Osimhen, Rrahmani, Koulibaly a také Lozano.

Neapol pod vedením trenéra Luciana Spallettiho v lize opět připomíná stroj na góly, který hraje sebejistě a málokdy zaváhá. Udinese vstoupilo na trávník asi už předem s pocitem, že dnes to tedy na body rozhodně nebude. Hrálo dost ustrašeně a jeho výpady postrádaly nápad i zdravé sebevědomí. Tím naopak hýřila Neapol.

Partnopei stačil jeden rychlý brejk na to, aby po čtyřiadvaceti minutách zlomili odpor soupeře. Lorenzo Insigne přechytračil ofsajdovou linii, naběhl si na krásný dlouhý pas a dokonce dokázal těsně před Silvestrim píchnout do míče, který se tak efektivně snášel do brány. Tam jej pro jistotu jistil Victor Osimhen, který jej dorazil do sítě - 1:0.

Neapol dál tlačila. Parádní střelecký pokus vypustil Fabián Ruiz, který orazítkoval tyč za zády Silvestriho. Deset minut před pauzou předvedla Neapol krásný signál ze standardní situace. Dvě krátké přihrávky z první na Insigneho, ten rozběhl obránce Koulibalyho a jemu se povedlo procedit centrovaný míč do kapsy před Silvestrim. Tam si naběhl stoper Amir Rrahmani a měl práci hodně snadnou.

Aby se v hráčích Udinese náhodou přes pauzu nezrodila nějaká touha něco s výsledkem udělat, tak si Neapol hned po změně stran došla pro třetí zásah. Rohový kop sklepl Fabian Ruíz k nohám připraveného stopera Kalidoua Koulibalyho a ten prudkou ranou překonal brankáře Silvestriho potřetí.

Silvestri neodchytal špatné utkání, jak by se asi z výsledku mohlo zdát. Další práci měl s Angissovou hlavičkou, která směřovala do sítě. V poslední desetiminutovce ještě upravil na konečných 4:0 pro Neapol střídající Hirving Lozano, který se po deseti minutách na hřišti rozhodl pro svižnou střelu k zadní tyči a zakončil tím povedenou souhru na jeden dotyk. Udinese bylo směrem dopředu marné a v poslední šanci utkání Pussettovu ránu vychytal David Ospina.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele