1. kolo
22.08.2021 18:30 CET
2 : 2
(0:2)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Gerard Deulofeu (© AFP)

Udinese slaví cennou remízu, dělí si body s Juve

"Stará dáma" si pod koučem Allegrim připisuje první ztrátu bodů. S remízou totiž jede z Udine, kde se domácímu týmu povedlo srovnat v závěru krok a díky brankám Pereyry s Deulofeuem se "Zebry" radují z bodu.

Juventus toužil odčinit loňskou sezonu, která se bez debat dala posoudit jako obrovský propadák. Jenže teď se do sedla vrátil populární a hlavně vítězní Max Allegri, kterému vedení navíc přivedlo i vysněnou oporu do záložní řady, Locatelliho, takže Juve bylo opět pasováno do role jasného favorita. Především pak proti oslabenému Udinese.

Černý scénář domácího celku se začal vyplňovat mnohem dřív, než by si asi jeho fanoušci přáli. Tým, který právě díky domácímu prostředí mohl obléknout tradiční černobílé barvy, totiž prohrával už po třech minutách! Bentancur přihrával po zemi do šestnáctky domácího týmu, kde obrana zcela zaspala a nepokryla dobíhajícího Paula Dybalu - 1:0.

"Zebry" se náhle ocitly v hodně nepříjemné pozici a absence (na úrovni Udinese) hvězdného De Paula začala být směrem dopředu znát. Tím spíš, že po dvaceti minutách udeřila "Stará dáma" ještě jednou. Šikula Dybala, jemuž se pod Allegrim začíná blýskat na lepší časy, dlouhým nákopem do vápna oslovil Juana Cuadrada, který to v Udinese taky zná. Zkušený Kolumbijec si píchl balon do běhu, překonal první sloup a následně propálil i brankáře Silvestriho.

Udinese bylo směrem dopředu hodně bezzubé, snad jen poklus Ignacia Pussetta z konce první půle stál trochu za řeč. Nástup do druhé půle už se ale domácí ekipě povedl mnohem lépe. Pouhých pět minut po změně stran Tolgay Arslan chtěl udělat kličku brankáři Szczesnému, jenže ten ho fauloval. Míč si vzal na starost Roberto Pereyra a penaltu zkušeně proměnil!

Vedení dvou branek mohl Juve vrátit Álvaro Morata, který však hlavičkoval jen do tyče! Tyč o chvíli později nastřelil také Bentancur. Juventus si bez větší námahy hlídal jednogólové vedení, jenže ani to mu nebylo přáno. Sedm minut před koncem totiž po Bonucciho malé domů rozehrál Szczesny jen do Okaky. Od něhož se míč odrazil do Gerarda Deulofeua. Střídající hráč poslal kulatý nesmysl do prázdné brány bez potíží a srovnal na konečných 2:2!

Juventusu nepomohl ani střídající Ronaldo. Portugalský fenomén sice gól v nastavení dal, ale sudí Ivano Pezzuto jej pro těsný ofsajd neuznal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Allegri je zpátky, takže 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele