29. kolo
13.03.2022 18:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Rui Patrício (© AFP)

Udinese v nastavení přišlo o výhru nad AS Řím

AS Řím po dalším nekoukatelném výkonu zachránil brankář Patrício a taky nastavený čas, v němž kapitán Pellegrini zúročil penaltu. Udinese může smutnit, protože si dnes rozhodně zasloužilo víc.

Udinese umí zaskočit téměř kohokoli a i když se mu právě proti AS dlouhodobě nedaří, dnes chtělo ukázat, že svou kůži nedá zadarmo. Hostující kouč Mourinho nasadil do hry od prvních minut také duo Zaniolo - Pellegrini i přesto, že v případě karetního trestu by vynechali nadcházející derby. Ani s nimi na hřišti se ale Římanům nedařilo aspoň vypadat nebezpečně.

Po úvodních, řekněme oťukávacích minutách, musel brankář Rui Patrício vytahovat ránu Gerarda Deulofeua na rohový kop. A z něho Udinese sebevědomě udeřilo. První centr ještě kapitán Pellegrini odkopl na hranici vápna, jenže tam míč sebral Nahuel Molina a nádhernou ranou poslal balon mimo dosah Patrícia - 1:0.

Domácí brankář Marco Silvestri naopak moc práce neměl a nejvíc za to děkoval obráncům. Především Marí s kapitánem Becãem se opravdu snažili a poctivě odklízeli z jeho hájemství jeden míč za druhým. Snad jedinou vážnější akci měl na svědomí Sérgio Oliveira, jenže s jeho skákavou ranou si Silvestri nadvakrát poradil. Z pohledu "Zeber" navíc nemuselo zůstat jen u jedné branky, jenže po ráně Makenga se míč odrazil od břevna, tyče a Patríciovy hlavy mimo.

Druhý poločas začal hodně rozvláčně, první šanci měl střídají Afena-Gyan až po hodině hry. Silvestri pak zase vytáhl parádní zákrok proti šajtli El Shaarawyho. V první minutě nastavení zase Patrícia prověřil Samardžić. Rozhodující byla z hlediska výsledku 4. minuta nastavení, v níž střídající smolař Zeegelaar zahrál ve vápně rukou a Di Bellem nařízenou penaltu proměnil kapitán Lorenzo Pellegrini.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

Daje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele