9. kolo
22.10.2021 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Antonio Candreva (© AFP)

Sampdoria má další body, vlastním gólem jí pomohl Gyasi

Sampdoria dokázala v páteční předehrávce 9. kola vyhrát nad Spezií. Dva góly stihla už v první půli. Druhý gól dal Antonio Candreva sám, první si po jeho centru vstřelil hostující Gyasi do vlastní branky.

Sampdoria chtěla využít špatné formy Spezie k vlastnímu obohacení, které sama zoufale potřebovala. Fabio Quagliarella sice zůstal jen na lavičce, ale obránci Spezie se museli i tak potýkat s hráči jako Caputo, Gabbiadini nebo Candreva. A moc jim to nešlo. Právě veterán Antonio Candreva se dostal po patnácti minutách k rozehrání standardní situace a vykouzlil z ní tak přesný centr, že si ho hostující nešťastník Emmanuel Gyasi srazil do vlastní brány.

Další branku mohla nabuzená Doria vstřelit po půlhodině hry, kdy nabíhající Francesco Caputo dostal přihrávku do pokutového území. Jenže jeho rána z první zamířila těsně vedle tyče! Pokud si hosté oddechli, tak ne nadlouho. Deset minut před koncem první půle totiž Manolo Gabbiadini odvedl velký kus práce, vybojoval míč a před vápnem ho přiťukl Candrevovi. Někdejší hvězda Lazia už se nemýlila - 2:0.

První poločas skončil bez toho, že by domácí brankář Audero muselo zasahovat. Spezia se moc nepředvedla a do druhé půle měla co zlepšovat. I proto se na trávníku objevili útočníci Nzola s Verdem. Ani jejich nasazení ale Spezii nepřinášelo potřebný efekt.

Naopak, patnáct minut před koncem se po rohovém kopu dostal k míči Bereszyński a zkoušel přehodit hostujícího brankáře. Jenže za něj zaskočilo břevno, které zkušený Polák trefil. Spezia se každopádně dočkala aspoň snížení. Postaral se o to Daniele Verde, ale i jemu bylo jasné, že gól v páté minutě nastavení jeho týmu body nepřinese.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele