34. kolo
23.04.2022 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Turína FC (© AFP)

FC Turín zdolal Spezii a nátahl sérii neporazitelnosti na čtyři utkání

Do první poloviny tabulky stále touží proniknout FC Turín a po výhře nad Spezii je tomu zas o něco blíž. Granata se rychle ujala vedení díky pokutovému kopu Saši Lukiće a stejný hráč přidal po změně stran i druhý gól. Spezia stačila v nastavení pouze korigovat.

Pro Spezii nezačala utkání ani v nejmenším dobře. Už ve 3. minutě se provinil faulem v pokutovém území Martin Erlić a sudí bez váhání odpískal pokutový kop. Saša Lukić poslal Provedela na druhou stranu a Turín rychle vedl 1:0.

Nedá se však říci, že by rychlý gól zápasu prospěl. Turín hrál trpělivě a vyčkával, až mu soupeř sám nabídne nějakou možnost. Ta přišla ve 22. minutě, ale ránu Secka zlikvidoval Provedel. Ve velké příležitosti neuspěl ani Marko Pjaca a dokonce ani David Zima, který se zčista jasna objevil sám před Provedelem. Český obránce si dobře seběhl do vápna, ovšem koncovku nezvládl.

I ve druhém poločase domácí dlouho zahazovali a uklidnit se mohli teprve dvacet minut před koncem. Byl to opět Saša Lukić k němuž se odrazil balón po rohovém kopu a tvrdou ranou z první napnul síť. Definitivní pojistku mohl vstřelit v nastavení Sanabria, jeho branka z ofsajdu ovšem nebyla uznána. Spezia toho v zápase moc nepředvedla, ale v nastavení dostala příležitost výsledek korigovat. Po faulu v pokutovém území byla nařízena penalta a Rey Manaj jí proměnil. Víc Spezia v Turíně nestihla a vrací se s porážkou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 krát 3. ODMOCNINKA .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele