18. kolo
19.12.2021 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Turína FC (© AFP)

FC Turín udolal oslabenou Veronu, rozhodl Pobega

Důležité tři body získal ve vyrovnaném utkání FC Turín. Veronský Hellas doma sestřelil jedinou brankou Tommasa Pobegy. Utkání výrazně ovlivnilo brzké vyloučení Giangiacoma Magnaniho.

Zápas mezi Turínem a Hellasem byl zajímavým i pro českého fanouška, protože teoreticky mohlo dojít na střet dvou českých reprezentantů Davida Zimy a Antonína Baráka. V základních jedenáctkách nefiguroval ani jeden. Zima byl alespoň na lavičce, kdežto Barák nebyl z důvodu nemoci do utkání vůbec nominován.

Očekával se vyrovnaný průběh, protože většina předchozích zápasů končila remízou. A prognózy se vlastně nepletly, přestože 24. minuta všechno změnila. Giangiacomo Magnani fauloval před šestnáctkou Sanabriu, který nahradil střelce Belottiho a protože v tu chvíli by útočník Turína postupoval sám na branku, byla z toho červená karta. Následnou standardní situaci Granata využila a balón do ohně dorazil do branky Tommaso Pobega.

Pro Hellas to rázem bylo hodně složité. Igor Tudor navíc musel i střídat, ale jeho svěřenci dál plnili pokyny na výbornou. Do konce prvního poločasu další gól neinkasovali a drželi se v kontaktu.

Turín, vědom si svého vedení, příliš velkou aktivitou neoplýval a nevytvářel si šance. Bezpochyby tím riskoval, protože stačila jediná povedená akce Verony a mohlo být vyrovnáno. V nastavení zkusil střelecké štěstí Simeone, ale branku netrefil a hned poté následoval konec.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele