15. kolo
02.12.2021 18:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Andrea La Mantia (© AFP)

FC Turín neudržel dvoubrankové vedení a s Empoli remizoval 2:2

Ani dvoubrankové vedení nestačilo Turínu na zisk tří bodů. Náskok, který vytvořili Pobega s Pjacou, znehodnotil svým vyloučením Singo a oslabení domácí vedení ztratili. Nejprve snížil Romagnoli a čtvrthodinu před koncem vyrovnal La Mantia.

Duel Turína s Empoli byl klasickým střetnutím dvou týmů ze středu tabulky. Granata chtěla využít domácího prostředí a navázat na výhry s Janovem, Sampdorií a Udinese. Empoli zase porazilo Fiorentinu 2:1 a i tady byla velká očekávání.

Po osmi minutách se narodila první velká gólovka. Pjaca si dělal prostor ke střele a balón posadil přesně na hlavu Praeta, který trestuhodně minul branku. O dvě minuty později už se Granata zaslouženě trefila. Vše začalo u velké chyby Zurkowskiho, který nepochopitelně namazal Sanabriovi. Obrana Empoli ho ještě dokázala zastavit, ale když se dostal k dorážce Tommaso Pobega, byla bezmocná.

Empoli bylo v úvodu utkání jako opařené a Turín si nadále dělal, co chtěl. V 15. minutě vymyslel další uvolnění Marko Pjaca a tentokrát střelou k tyči Vicaria překonal. Domácí vedli o dva góly a utkání měli parádně rozehrané.

Ve 30. minutě se ale všechno změnilo. Singo marně naháněl Di Francesca a před šestnáctkou jej povalil na zem. Sudí ukázal domácímu hráči rovnou červenu kartu, protože Di Francesco by jinak postupoval sám na branku. FC Turín tedy vedl, ale čekala ho hodina v oslabení. Empoli toho okamžitě využilo a po rohovém kopu vsítilo kontaktní branku. Na Hendersonův centr si naskočil Simone Romagnoli a hlavou snížil.

Empoli začalo druhý poločas očekávaným náporem, po patičce Pinamontiho centroval Henderson a od Bremera skončil balón na břevně. Turín se převážně bránil a šance Azzurri přibývaly. V 67. minutě zakončoval těsně vedle Bremer a o chvíli později vstřelil neuznaný gól z ofsajdu La Mantia.

Hostující hráč nakonec nemusel zoufat. O dvě minuty později mu posadil balón na hlavu Luperto a La Mantia ho tentokrát uklidil k tyči - 2:2. Empoli cítilo naději na vítězství, ovšem ve zbytku zápasu už se prosadit nedokázalo. S remízou 2:2 tak nemůže být spokojen ani jeden tým.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele