1. kolo
21.08.2021 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty (© AFP)

Atalanta slaví šťastnou výhru nad Turínem

Atalanta tentokrát nebyla lepší. Granata jí celkem výrazně přestřílela a po celý zápas měla častěji balón ve svém držení. Přesto tři body putují do Bergama. Třetí tým uplynulého ročníku Serie A udeřil hned z kraje zápasu a vítěznou branku vsítil ve třetí minutě nastavení Roberto Piccoli.

Vyhrávat zápasy, ve kterých se vám nedaří, to je umění velkých týmů a Atalanta ukázala, že mezi ně patří. V Turíně jí chyběla řada hráčů základní jedenáctky, i tak Gasperini namixoval konkurenceschopný tým.

A už v 6. minutě mu udělal velkou radost Luis Muriel. Balón si v rychlosti navedl na střelu a zpoza šestnáctky neomylně zakončil. Turín po inkasované brance převzal iniciativu a po půlhodině hry zakončoval z dobré pozice pouze do náruče Mussa útočník Sanabria. Granata pokračovala v aktivitě a v podobné možnosti se ocitl i Aina, prakticky se stejným výsledkem. Do třetice pak nepřekonal hostujícího brankáře ani Mandragora. Tlak domácích měl ještě vystupňovat příchod Tomáse Rincóna.

Začátek druhého dějství byl poněkud opatrnější, nicméně v 70. minutě byl poměr střel 7:1 pro Turín. Domácí si zasloužili vyrovnat a v 79. minutě se to konečně podařilo. Největší hvězda týmu Andrea Belotti práskl do balónu, ten se od Maehleho přizvedl a skončil po zajímavé trajektorii v síti.

Turín cítil šanci na vítězství a po ráně Verdiho byl blízko, ale balón jen o kousek minul pravou tyč. Atalanta neměla ve druhém poločase vlastně žádnou velkou šanci, přesto nakonec získala všechny body. V nastavení zůstal v malém vápně Turína osamocený Roberto Piccoli a před Milinkovićem pohodlně uklidil balón do sítě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele