1. kolo
22.08.2021 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lorenzo Insigne (© AFP)

Neapol i v oslabení porazila Benátky

Od 23. minuty hrála Neapol bez vyloučeného Osimhena, přesto nakonec zvítězila 2:0. O tom, že početní převaha nemusí být vždycky výhodou, se přesvědčily Benátky. Partenopei udeřili až po hodině hry prostřednictvím Insigneho a Elmase.

Vítěznou premiéru na lavičce Neapole prožil Luciano Spalletti, ale utkání mělo náročnější průběh, než si asi představoval. Domácí byli od začátku aktivnější a ve 22. minutě měl obrovskou možnost otevřít skóre Politano, ovšem brankář Mäenpää předvedl na bližší tyči pohotový zákrok. Neapol ještě zahrávala rohový kop, ale místo výhody standardní situace se Osimhen ohnal po Heymansovi a sudí mu bez milosti ukázal červenou kartu. To byla pro Spallettiho a celou Neapol velká komplikace.

Benátky měly přesilovku, ale jejich problémem byl až příliš velký respekt k soupeři. Partenopei byli nadále lepším týmem a v 56. minutě po hře rukou zahrávali pokutový kop. Lorenzo Insigne ze značky vůbec netrefil branku a tak se pokračovalo za stavu 0:0. Každopádně Benátky se nepoučily a po druhé ruce se zahrávala rovněž druhá penalta. Tentokrát už byl Insigne neomylný a Neapol vedla 1:0.

Ani poté se hra nováčka nezměnila a Neapol vlastně bez větších potíží vstřelila druhou branku. Nutno podotknout, že krásnou branku, po úžasné kombinaci, kterou vsítil Eljif Elmas. Benátky už neměly síly vrátit se do zápasu a z Neapole odjíždějí s nepořízenou, přestože drtivou většinu utkání hráli v početní výhodě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele