23. kolo
23.01.2022 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Dries Mertens (© AFP)

Neapol nadělila doma Salernitaně potupnou čtyřku

Neapol na domácí půdě naprosto deklasovala Salernitanu a nadělila jí čtyři branky, z toho o polovinu se postaraly penalty. Hosté se i kvůli vyloučení Veseliho nedokázali pořádně dostat do tempa a do Salerna se vrací s dalším přídělem.

Salernitana to bude mít v první lize ještě hodně těžké a dnes ochutnala sílu dalšího náročného soka. Představila se na stadionu pojmenovaném po jednom z nejlepších hráčů historie, Diegu Armandu Maradonovi. A domácí Neapol hostujícího nováčka rozhodně nijak nešetřila. Už po osmnácti minutách se Elmasův jemný centr snesl do vápna na hlavu brazilského veterána Juana Jesuse a ten jej usměrnil do sítě.

Po klidnější a nepříliš zajímavé pasáži domácí nepočetné publikum náhle utichlo. Hostům se totiž povedlo skórovat. Perfektní atak po pravé straně vedl k centru, který si ve vápně našel útočník Federico Bonazzoli, jenž patří dlouhodobě k tomu lepšímu, co klub ze Salerna nabízí. A přesnou ranou překonal brankáře Mereta, který se po míči natahoval marně.

Salernitana rozhodně nehrála špatně, ale když už si myslela, že do šaten půjde s vidinou bodu, inkasovala. Ve druhé nastavené minutě totiž obránce Frederic Veseli fauloval ve vápně pronikajícího Elmase a sudí ihned ukázal na pokutový kop. K němu se postavil Dries Mertens a s ledovým klidem proměnil. Dal svůj 144. gól v dresu Partenopei.

Aby té ofenzivní síly nebylo v dresu Neapole málo, tak trenér Spalletti poslal do hry Lorenza Insigneho. A po pouhých dvou minutách Neapol zvýšila. Na rozdíl dvou branek odskočila svému soupeři poté, co Belgičan Mertens centrem oslovil volného obránce Amira Rrahmaniho a ten zblízka dostal míč do sítě.

Tento zápas si obránce Frederic Veseli rozhodně za rámeček nedá. V 51. minutě totiž trefil Insigneho centr rukou a byl sudím po druhé žluté kartě vyloučen. Logicky pak následoval pokutový kop, který opět nekompromisně proměnil brzy se loučící kanonýr Insigne. Salernitana už se nedokázala nadechnout k nějaké větší aktivitě a spíš se modlila, aby sudí konečně pískal závěr jejího trápení.

Ten ale ještě dlouho nepřicházel, sudí Luca Pairetto si dával na čas. K vidění proto byla například akce střídajícího Osimhena nebo tvrdá rána Poláka Piotra Zielińského. S ní si ale brankář Vid Belec nakonec poradil. Salernitana se do konce utkání už ubránila atakům Neapole, ale k dobrému jménu jí hluboce zatažený blok dnes stejně nepomohl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele