17. kolo
12.12.2021 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Patrick Cutrone (© AFP)

Neapol nečekaně vyloupilo Empoli

O další stupínek se v tabulce propadne SSC Neapol. Zapříčinila to zcela nečekaná porážka od Empoli, která nemusela nastat, kdyby Partenopei proměnili alespoň jednu ze svých příležitostí. Brankáře Vicaria se sice podařilo dvakrát překonat, ale pokaždé to bylo z ofsajdu. V jednom případě pak hosty zachránila branková konstrukce.

Neapoli se v předchozích kolech příliš nedařilo, díky čemuž se propadla tabulkou. S Empoli se chtěla vrátit na vítěznou vlnu, ale od začátku bylo všechno proti.

První komplikace pro Partenopei nastala po dvaceti minutách, když musel opustit hrací plochu zraněny Piotr Zieliński. Jeho místo zaujal Lorenzo Insigne, jindy stabilní kámen základní sestavy. O minutu později si Neapol připsala první gólovku, když Elmas orazítkoval břevno! Empoli se převážně bránilo a v prvním poločase neukázalo směrem dopředu vůbec nic.

Ani Neapol nebyla s výjimkou jedné velké příležitosti tolik vidět a pokud chtěla zvítězit, musela po přestávce výrazně přidat. Partenopei skutečně přitlačili na pilu a výsledkem byla v 62. minutě neuznaná branka. Nutno podotknout, že po právu byl signalizován ofsajd. Ani hodina hracího času nepřinesla na stadionu Diega Armanda Maradony výsledkovou změnu a co víc, Neapoli pak nebyl uznán ještě jeden gól. Ze vzduchu a hlavou ho vsítil Juan Jesus, jenže i v tomto případě sehrál hlavní roli ofsajd.

Když se zdálo, že se Neapol nadechuje k tlaku, přišla studená sprcha. V 71. minutě se po rohovém kopu prosadil Patrick Cutrone a Empoli senzačně vedlo. Neapol okamžitě zvýšila obrátky, ale branka Vicaria jakoby byla zakletá. O dvě minuty později vytáhl brankář Empoli skvělý zákrok a také pět minut před koncem dokázal svůj tým výrazně podržet. Neapol se tlačila do šestnáctky, ovšem marně. Empoli dokázalo udeřit prakticky z jedné příležitosti a protože skvěle bránilo, odváží si tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele