32. kolo
10.04.2022 15:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Nicolás González (© AFP)

Neapol klopýtla, doma podlehla Fiorentině

Hráči Neapole nezvládli domácí šlágr kola s Fiorentinou, po kterém mohli jít do čela tabulky. Porážka 2:3 je ponechává na třetím místě a navíc se ztráta na první místo může zvětšit. Violu pod Vesuvem spasili González, Ikoné a Cabral. Branky Neapole měli na svědomí Mertens a Osimhen.

Neapol doma přivítala Fiorentinu v jednoznačně nejatraktivnějším zápase nedělní nabídky Serie A a v případě vítězství mohla jít do čela. Na stadionu Diega Armanda Maradony začali Pertenopei dle očekávání lépe a diváci vstřebávali první gólovku po osmi minutách. Hlavička Victora Osimhena však skončila vedle vzdálenější tyče. Stejný hráč zanedlouho i rozvlnil síť, ale veškeré vzrušení bylo pro odmávaný ofsajd zbytečné.

Fiorentina se poprvé přihlásila o slovo ve 29. minutě a ihned z toho byla vedoucí branka. Defenziva Neapole se dostala pod drtivý tlak, který ukončil střelou do růžku Nicolás González. O pět minut později mohl vyrovnat Mario Rui, avšak balónu dal až příliš velkou razanci. Průběh prvního poločasu nabídl vyrovnanou partii s tím, že Viola byla jednoduše efektivnější.

Luciano Spalletti se rozhodl na nic nečekat a hned do druhého poločasu nasadil Hirvinga Lozana. Byl to ale Osimhen, který připravil vyrovnávací branku pro Driese Mertense. Belgický štírek si počkal na vápně na přihrávku Osimhena a rovnou z první srovnal na 1:1. Naneštěstí pro domácí tento výsledek dlouho nevydržel a po osmi minutách Viola zase vedla. Jonathan Ikoné na nic nečekal a po obdržené přihrávce přesnou přízemní střelou k tyči dal na 2:1.

Neapol sice našla bleskurychlou odpověď, ale Lozanově brance předcházel ofsajd. Místo vyrovnání potkalo Partenopei to nejhorší - třetí inkasovaná branka. Cabral uplatnil proti Lobotkovi rychlost i techniku a střelou po zemi k tyči překonal Ospinu.

Domácí si třetím gólem zavařili, nicméně rozhodnuto ještě nebylo a závěr utkání nabídl dramatickou podívanou. Šest minut před koncem propadl balón k Victoru Osimhenovi, jenž nekompromisní koncovkou vykřesal naději.

Fiorentina v závěrečných minutách překvapivě neposilovala defenzivu, ovšem domácím se závěrečný nápor nedařil. Naopak, hosté mohli v nastaveném čase definitivně stvrdit tři body, kdyby v nadějné pozici nerozvlnili jen boční síť. Neapol prohrála s Fiorentinou 2:3 a odmítla se posunout do čela tabulky. Nakolik bude porážka rozhodující v boji o Scudetto ukáže až konec sezony.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,29--3,48.

Reagovat
smazaný uživatel

3,15-3,5. Ta bukwice bukwičácká mě zde sleduje .

Reagovat
smazaný uživatel

Překvápko .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele