31. kolo
02.04.2022 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sergej Milinković-Savić (© AFP)

Lazio ukončilo neporazitelnost Sassuola a poskočilo na páté místo

Celkem šest zápasů trvala neporazitelnost Sassuola v Serii A a skončila na Stadio Olimpico v Římě. Lazio porazilo Neroverdi 2:1, o čež se střelecky zasadili Manuel Lazzari a Sergej Milinković-Savić. Sassuolo korigovalo až v samotném závěru, ve čtvrté minutě nastaveného času se trefil Hamed Traoré.

Sassuolo přitom začalo dobře a v úvodu utkání mělo velké šance jít do vedení. Scamacca zblízka trestuhodně zasáhl jen brankáře Strakoshu. Na druhé straně zase nebezpečně pronikl do šestnáctky Lazzari, nicméně jeho zpětnou přihrávku nikdo z domácích nezasáhl.

Lazzariho aktivita se nakonec vyplatila a vedla k vedoucímu gólu. V 17. minutě vystihl chybnou rozehrávku a pak po individuální akci z hranice šestnáctky neomylně zakončil. Lazio bylo při chuti a zanedlouho mohlo přispěchat s druhým gólem. Immobile šikovně patičkou prodloužil na Marušiće, jehož ránu zlikvidoval výborným zákrokem Consigli. Až před koncem poločasu musel do akce i Strakosha, který se natáhl po Kyriakopoulosově střele. Hned v následující akci zase zachránila Lazio tyčka!

Utkání se nakonec lámalo na začátku druhého poločasu. Nejprve Immobile halfvolejem přestřelil branku a chvíli na to propadl balón až ke kopačkám Sergeje Milinkoviće-Saviće, který jej usměrnil k tyči - 2:0. Celá situace ještě podlehla kontrole VARu a domácím zpečetila vítězství.

Sassuolo se sice nevzdávalo, ale směrem dopředu už nebylo tolik aktivní, natož produktivní. Dvacet minut před koncem se po zásahu Luise Alberta snesl balón na břevno a to byla na delší dobu jediná větší šance. Neroverdi se nakonec skutečně dočkali gólu, ale pro vývoj přišel až příliš pozdě. Ve čtvrté minutě nastavení prodloužil balón hlavou Samele a Hamed Traoré rovnou z první překonal Strakoshu. Lazio porazilo Sassuolo 2:1 a poskočilo na páté místo tabulky. Sassuolo zůstává osmé.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele