15. kolo
02.12.2021 20:45 CET
4 : 4
(1:3)

Reportáž

Radost hráčů Udinese (© AFP)

Lazio sehrálo s Udinese strhující duel o osmi brankách

Italské calcio nabídlo další strhující podívanou a opět bylo středem pozornosti Stadio Olimpico. Udinese překvapilo domácí Lazio a vedlo o dvě branky, aby ještě krátce před koncem duelu prohrávalo o gól. Nakonec se oba týmy vybičovaly k úchvatnému výkonu a dohromady daly osm branek. Body se dělily.

Tohle byl zápas, který nepostrádal vůbec žádnou ingredienci, kterou na italském calciu tak moc milujeme. Vášnivé diváky, strhující atmosféru, vyloučení, množství branek a šancí, malá osobní dramata. Osm branek a tři červené karty, drama do posledních minut a rozuzlení v samém konci nastaveného času. To a mnohem víc předvedlo Udinese s Laziem.

Udinese oproti všem předpokladům vtrhlo do utkání s velikým gustem a už po sedmnácti minutách vedlo. Hosté se udrželi po zprvu komplikované akci u vápna Biancocelesti a po Jajalově centru se k hlavičce dostal Beto. Tenhle mladý portugalský útočník trkl do míče hlavou a překonal brankáře Reinu - 1:0.

Poté, co střela Luise Alberta letěla nad břevnem, se Udinese utrhlo podruhé. A opět to byl Beto. Ten převzal míč na půlící čáře a dosprintoval s ním až do vápna, protože Lazzarri s Acerbim jeho rychlým nohám nebyli soupeřem. Pak Beto obešel i Reinu a přes padající duo zakončil do sítě!

Jenže Lazio se nedalo a tohle skóre trvalo jen 120 vteřin. Na pravé straně totiž dostal dostatek prostoru Luis Alberto, vymyslel nebezpečný pas před bránu a tam obrana Udinese nedokázala míč odvrátit jinak než k Ciru Immobilemu.

Jenže první poločas zakončilo Udinese. Hrál se obecně hodně atraktivní fotbal a po další rychlé akci nasprintoval do vápna Gerard Deulofeu. Tomu se povedlo obejít obránce a nahrát do druhé vlny na Nahuela Molinu. Toho nikdo nehlídal, takže Molina mohl v klidu zakončit k tyči - 3:1.

Trenér Sarri měl v kabině zřejmě hodně vášnivou a dramatickou řeč, protože do druhé půle se domácí v mnoha ohledech zlepšili. Hráli dravě, rychle a brzy se jejich práce začala vyplácet. Po šesti minutách od zahájení druhé půle Hysaj pronikl k vápnu, nasadil soupeři jesle a jeho rána byla zablokována. K míči se ale rychle dostal Pedro, který kličkou obešel prvního obránce a nedal Silvestrimu šanci.

Lazio snížilo, ale to mu nestačilo. Po pouhých pěti minutách se u vápna Udinese uvolnil špatně bráněný Sergej Milinković-Savić a vymyslel krásný obstřel na zadní tyč, se kterým Silvestri nemohl nic dělat. Problém byl, že hned o minutu později dostal druhou žlutou obránce Patric a tím zkomplikoval svému týmu cestu za body.

Hosté v tom ale domácí nenechali a do kabin se vzápětí po faulu do obličeje poroučel i Molina. A ten hodně chyběl, když v 79. minutě přistál míč ze standardky na hlavě obránce Francesca Acerbiho, který hlavou dokonal obrat! Sudí Piccinini nastavil sedm minut, ale hrálo se devět. A právě v té deváté Lazio přišlo o dva body. Přímý kop v poslední šanci utkání rozehrál Forestieri na Tolgaye Arslana, který z první prostřelil všechno před sebou - 4:4.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele