12. kolo
07.11.2021 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Luis Alberto (© AFP)

Lazio splnilo roli favorita a Salernitanu porazilo o tři góly

Na páté místo tabulky poskočilo Lazio. Římský celek doma splnil povinnost a nováčka Salernitanu porazil o tři góly. Náskok vytvořili do poločasu Ciro Immobile s Pedrem a po změně stran dal výsledku konečnou podobu Luis Alberto.

Salernitana se mohla vymanit ze sestupového pásma, ale potřebovala na Stadio Olimpico zvítězit a to zrovna není lehký úkol. Zvláště, když se nováček Serie A stále hledá. Oba celky se potkaly poprvé od roku 1999.

Začátek zápasu se nesl v poklidném tempu. Až ve 26. minutě nebezpečně vypálil Milinković-Savić a Belec musel vyrážet. Lazio se rázem dostalo do tempa a o pět minut později poprvé udeřilo. Pedro prodloužil balón k Immobilemu a obávaný kanonýr se nemýlil. Salernitana přestala stíhat a za dalších pět minut už prohrávala o dvě branky. Pedro se tentokrát rozhodl nepřihrávat a naopak zakončit na branku, což udělal dobře. Belec na jeho přesnou ránu nedosáhl. Maurizio Sarri mohl být s průběhem prvního poločasu spokojen. Lazio vlastně v poklidu vedlo 2:0 a přitom nemuselo vyvinout kdovíjakou snahu.

Salernitana potřebovala zareagovat a o přestávce stáhla Simyho a nahradila jej Djurićem. Tempo hry ale výrazně zaostávalo za prvním poločasem. Bylo to dáno zejména domácím týmem, který se rozhodl ubrat na aktivitě a jen kontrolovat průběh hry.

V 67. minutě Lazio nepohlídalo Francka Ribéryho, který se rozhodl prosadit individuální akcí, ovšem jeho rána skončila na tyči. Lazio zbystřilo a raději výsledek pojistilo třetím gólem. Ten přišel vzápětí, když si Felipe Anderson všiml úplně volného Luise Alberta, adresoval mu přihrávku a Španěl křižnou ranou zvýšil na 3:0.

Utkání bylo rozhodnuto a do konce ještě zbývala něco málo přes dvacet minut. Lazio si tříbrankový náskok pohlídalo a poskočilo na páté místo, Salernitana je předposlední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele