8. kolo
16.10.2021 18:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Lazio porazilo Inter 3:1, rozhodl závěr zápasu

První porážku v nové sezoně Serie A utrpěl obhájce prvenství Inter Milán. Ve šlágru kola nestačil na Lazio, přestože po prvním poločase vedl. Ostře sledovaný zápas doznal svého rozuzlení v závěru, když nejprve v 81. minutě strhl vedení na stranu Biancocelesti Felipe Anderson a v nastavení přidal pojistku Milinković-Savić. V poslední minutě nastaveného času ještě uviděl červenou kartu Luiz Felipe, ovšem to už nemělo na konečný výsledek žádný vliv.

Na Stadio Olimpico se potkali staří známí Lazio s Interem. Duel byl o to pikantnější, že na lavičce Nerazzurri seděl Simone Inzaghi, někdejší dlouholetý lodivod římského celku. Návrat do věčného města však Inzaghimu pořádně zhořkl, zatímco sladkého vítězství si může užívat Maurizio Sarri.

Simone Inzaghi nechal poměrně překvapivě jen na lavičce náhradníků Lautara Martíneze nebo Hakana Çalhanoğlua. Také jeho protějšek Maurizio Sarri nechal odpočívat klíčového muže záložní řady Luise Alberta.

Lépe vstoupil do zápasu Inter, který poprvé překonal brankáře Reinu v 12. minutě. Klíčovým okamžikem se stal faul na Barellu v pokutovém území, po kterém sudí Irrati odpískal pokutový kop. Ivan Perišić uklidil balón bezpečně k tyči a Inter na Laziu vedl.

A to poměrně dlouho. Lazio se nemohlo dostat do optimálního tempa a až ve 24. minutě vyzkoušel Handanovičovu pozornost Toma Bašić. Slovinský brankář předvedl skvělý zákrok a udržel Interu vedení. Zahanbit se nenechal ani Reina, jehož pro změnu vyzkoušel tvrdou ranou Perišić. Následně se hra znovu stěhovala před pokutové území Interu a byl to znovu Bašić, který prověřil pozornost brankáře Handanoviče. Nebyl to první poločas, který by strhával, nicméně diváci si přišli na své.

Inter chtěl do druhého poločasu vstoupit aktivněji, ale Lazio se nenechalo zatlačit a naopak po hodině hry se dočkalo vyrovnávací trefy. A dosti šťastně, protože Bastoni zahrál v pokutovém území rukou, takže následovala penalta i na druhé straně. Ciro Immobile si tuto příležitost nenechal ujít a penaltu s přehledem proměnil - 1:1. Remízový stav ale nebyl konečný.

Rozhodující moment celého utkání přišel až devět minut před koncem. Immobileho nepříjemnou střelu Handanovič vyrazil a Felipe Anderson z pohotové dorážky vystřelil Laziu vítězství. V té době to oba aktéři pochopitelně nevěděli. Inter se snažil najít odpověď, jenomže se vůbec nedostal do hry a v nastavení schytal ránu z milosti. Nádherný centr Luise Alberta se snesl na hlavu Sergeje Milinkoviće-Saviće a ten pečetil povedený večer pro Sarriho partu. Radost z vítězství nemohla překazit ani zbytečná červená karta pro Luize Felipeho, která přišla v poslední minutě nastavení a na konečný výsledek neměla vůbec žádný vliv. Inter utrpěl první porážku v sezoně a vedoucí Neapol společně s druhým AC Milán mohou odskočit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi dám na znalosti bookmakera.

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát se zmýlil , asi došlo někde k problémum v komunikaci, stává se.

Reagovat
tlaci

dávám oba gól 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele