38. kolo
21.05.2022 20:45 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Jovane Cabral (© AFP)

Lazio potvrdilo konečné páté místo remízou s Hellasem

Fotbalisté Lazia zakončí sezonu 2021/2022 na pátém místě tabulky a zůstanou tak těsně pod postupem do Ligy mistrů. Biancocelesti se rozloučili na Stadio Olimpico remízou proti houževnatému Hellasu. Ten se ve věčném městě dostal do rychlého dvoubrankového vedení, ale domácí postupně dokonali obrat. Poslední slovo však měli brankou na 3:3 Veronští. Rovněž na devátém umístění Hellasu se tímto výsledkem nic nezměnilo.

O tom, že si Lazio nezahraje Ligu mistrů v příští sezoně, se vědělo dlouho, přesto chtěli Sarriho svěřenci poslední zápas s Hellasem vyhrát.

Oba celky mohly hrát uvolněně a přesně podle toho vypadal i začátek utkání. Už v 6. minutě vrátil přetažený centr na zadní tyčku Lazović a hlavičkující Giovanni Simeone vstřelil úvodní gól. Takřka okamžitě mohl vyrovnat Anderson, ale poblíž malého vápna zakončoval těsně vedle. Ve 14. minutě se Hellas pustil do dalšího útoku a střela Kevina Lasagny ze střední vzdálenosti zapadla k tyči. Hosté vedli po čtvrthodině hry o dva góly a Lazio v čele s trenérem Mauriziem Sarrim se nestačilo divit.

Naštěstí pro domácí se podařilo rychle vstřelit kontaktní gól. Acerbi se dobře zorientoval v šestnáctce a po jeho přihrávce střílel neomylně pod břevno Jovane Cabral - 1:2 z pohledu Lazia. Tím přestřelka v prvním poločase nekončila a po půlhodině hry bylo srovnáno. Felipe Anderson nejprve neuspěl, ale když se k němu balón znovu odrazil, vstřelil vyrovnávací gól. Až poté se hra uklidnila a první poločas nic dalšího nenabídl.

Sarri i Tudor sáhli o přestávce ke střídání a libovat si mohl prvně jmenovaný trenér. V 56. minutě ještě neuspěl ve velké šanci Milinković-Savić, stejně jako o pět minut později, ale v 62. minutě ho skvěle zastoupil Pedro. Bývalý hráč Barcelony nebo Chelsea dorazil do branky střelu Andersona a dokonal obrat.

Hellas ještě nehodlal skládat zbraně a vyrukoval s odpovědí. Martin Hongla využil zmatků v obraně Biancocelesti a dal vyrovnávací branku na 3:3. Gólovou situaci ještě přezkoumával VAR, ale žádný prohřešek proti pravidlům neshledal. Lazio ještě mohlo urvat výhru, ale Acerbi trefil sedm minut před koncem tyč. To byla poslední šance zápasu, který se pak v nastavení už jenom dohrával. Remíza 3:3 z pohledu obou celků nic neřeší, ale na závěr sezony šlo z pohledu diváků o atraktivní gólovou přestřelku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lazio v této sezoně neprohrálo doma vypsaní jako favorit .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele