20. kolo
06.01.2022 14:30 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Sergej Milinković-Savić (© AFP)

Lazio v šestigólové přestřelce s Empoli ztratilo dva body

Divoká remíza 3:3 byla k vidění na Stadio Olimpico v Římě. Lazio v ní plnilo roli favorita proti Empoli, ale nezvládlo to. Empoli se díky šokujícímu začátku dostalo do dvoubrankového trháku, ale tři body nezískalo i díky tomu, že se v nastavení prosadil muž zápasu Sergej Milinković-Savić.

Maurizio Sarri věřil, že jeho tým doma ukořistí tři body, které ho posunou na pohárové pozice, ale to se i vinou katastrofálního začátku "Biancocelesti" nestalo. Už ve 4. minutě obrana Lazia totálně zaspala a Strakosha musel po faulu na Di Francesca čelit pokutovému kopu. Nedim Bajrami si nedělal problémy, penaltu s přehledem proměnil a poslal Empoli do vedení. Jen o dvě minuty později předvedli domácí další selhání a Empoli vedlo už o dva góly. Szymon Žurkowski mohl zakončit kam chtěl a Strakosha se jen bezmocné ohlédl.

Lazio se naštěstí pro něj stačilo rychle oklepat a vrátit se do zápasu kontaktní brankou. Milinkovićův-Savićův centr doplachtil na hlavu Immobileho, který se nemýlil. Trenér Maurizio Sarri musel krom špatného začátku řešit také zranění a už ve 25. minutě odkulhal ze hřiště klíčový stoper Francesco Acerbi, kterého nahradil Patric.

Ofenzivní partie na Stadio Olimpico pokračovala a po ráně Andersona zachránilo Empoli břevno. Také hosté museli v prvním poločase sáhnout ke střídání a Fabiana Parisiho nahradil Riccardo Marchizza.

Empoli drželo nadějný stav až do 66. minuty, než vyrovnal nejaktivnější z domácích Sergej Milinković-Savić. Srbský záložník poslal z první do sítě Andersonův centr a Vicario byl bez šance zasáhnout. Azzurri sice přišli o dvoubrankový náskok, ale zpátky do vedení je dostal Federico Di Francesco. Dobrou práci přitom odvedl Marchizza a volnému Di Francescovi stačilo jen nastavit kopačku.

Lazio se vytasilo s okamžitou odpovědí, ovšem branka Patrica nebyla pro hru rukou uznána. Biancocelesti měli ještě na vyrovnání trochu času a další příležitost se naskytla v 87. minutě. Sudí Giua nařídil pokutový kop, ale Ciro Immobile nečekaně selhal. Pochvalu přitom zaslouží Vicario, který správně tipl směr střely. Lazio se stále nevzdávalo a nakonec v nastaveném čase srovnalo na konečných 3:3. Zaccagni poslal na malé vápno ideální centr a Sergej Milinković-Savić svojí druhou brankou rozhodl o dělbě bodů. Římský celek se tak zatím na pohárové příčky neposune, stejně jako si nepolepší ani Empoli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V následujícím kole výhra na Interu a nebudu chápat už vubec nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele