6. kolo
26.09.2021 18:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Sergej Milinković-Savić (© AFP)

Souboj trenérů pro Sarriho. Lazio těsně porazilo AS Řím

Věčné město se odívá do bleděmodré barvy. Derby della Capitale totiž díky perfektnímu Reinovi a skvělé efektivitě v zakončení ovládlo Sarriho Lazio. Hostujícímu Mourinhovu výběru nestačily ani dvě přesné trefy či množství střel.

Derby della Capitale dostalo nový náboj i proto, že na lavičkách obou nesmiřitelných rivalů usedly trenérské veličiny. Maurizio Sarri na lavičce domácích vybral hráče jako Milinković-Savić, Immobile, Albeto, Anderson nebo Pedro, pro nějž to bylo první derby na "opačné straně". Mourinho měl obrovský problém z minulého kola, kdy se nechal vykartovat kapitán a v tuto chvíli nejlepší hráč AS, Lorenzo Pellegrini. Místo něj naskočil Mchitarjan, kterého na levé straně doplňoval El Shaarawy.

Bylo ale prakticky jedno, kdo nastoupil v útoku AS, protože hlavní slovo mělo minimálně v prvních 20 minutách jen Lazio. Mnohem aktivnější, živější a koncentrovanější tým několikrát zahrozil a když viděl, že to přes obranu AS půjde, sehrál rychlou akci po křídle. Na přesný centr od Felipeho Andersona si naskočil Sergej Milinković-Savić a těsně před pozdě vybíhajícím brankářem Ruiem Patríciem hlavičkoval do brány. Dostal k tomu ještě pohlavek od portugalského brankáře, takže byl chvíli otřesen, ale když viděl, že Patrício inkasoval žlutou kartu, bolest byla ta tam.

AS si nedávalo v obraně vůbec pozor. Z mezery mezi jeho obranou a zálohou se stávala propast a právě sem Lazio udeřilo znovu. Ciro Immobile potáhl míč středem hřiště a vymyslel krásnou nahrávku na úplně volného Pedra. Ten z voleje poslal míč přesně k tyči a Patrício inkasoval v krátkém čase podruhé - 2:0.

"Vlci" sbírali síly jen hodně opatrně. Jorfan Veretout se z dobré pozice rozhodl vypálit, ale veterán Pepe Reina jeho střelu pod břevnu bravurně vyrazil. Hned z dalšího rohu mělo AS šanci snížit, jenže Nicolò Zaniolo hlavou poslal míč jen do tyče. Opět ukázal, že zatím je to i kvůli vleklým zraněním jen stín toho fanoušky opěvovaného talentu.

Deset minut před koncem první půle mohlo Lazio vést už o dvě branky. Sarriho výběr školil obranu AS rychlými brejky a další z nich vedl Milinković-Savić. Tomu se povedlo najít Immobileho, jenže zkušený střelec trefil jen boční síť. Mnohem lépe už na opačné straně mířil obránce Roger Ibañez. Čtyři minuty před koncem totiž poslal přesnou hlavičkou do sítě centrovaný míč od Jordana Veretouta a snížil.

Jenže Lazio dokázalo rozdíl dvou branek zase nastolit. Perfektní přehled na hřišti ukázal Luis Alberto, který vyslal do úniku Cira Immobileho. Ten ve vápně vykoupal nevýraznou obranu i s brankářem a nahrál volnému Felipemu Andersonovi - 3:1.

Giallorossi se ale stejně nevzdali a dosáhli dalšího snížení. Zaniolo při své druhé střele ucítil za sebou Akpu-Akpra a nechal se jím faulovat. Jordan Veretout už si jako obvykle poradil a snížil. Do konce utkání už se neprosadil ani jeden tým, i když minimálně Šomurodov nebo Immobile byli blízko. AS přestřílelo Lazio, to ale ukázalo maximální efektivitu a ovládlo římské derby. Čtyři střely na bránu, z toho tři branky. Perfektní úspěšnost.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele