5. kolo
22.09.2021 18:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Moise Kean (© AFP)

Spezia na Juventus nestačila. Stará dáma otočila výsledek po změně stran

Juventus slaví první výhru v novém ročníku, za oběť mu padla Spezia. A zase to nebylo bez nervů, protože Spezia krátce po změně stran šla do vedení o jeden gól. Juventus jí ale v rychlém sledu dal dva góly, radovali se Chiesa s De Ligtem.

Juventus se zatím prezentuje hodně matným až smutným výkonem a zdá se, jako by od posledního titulu uběhly desítky let. Ani dnes to svěřenci trenéra Allegriho neměli zrovna jednoduché, protože se kromě aktivní Spezie museli popasovat také s očekáváním jasné výhry. A to je trochu svazovalo. I když první desítky minut patřily jednoznačně Staré dámě. A po uplynutí dvaceti osmi minut se favorit ujal vedení. Rabiot sklepl dlouhý pas na kolegu Moiseho Keana a ten krásnou ranou poslal Juve do vedení.

To ale turínskému klubu vydrželo jen pět minut! Z levé strany si balón do pokutového území navedl Emmanuel Gyasi, obešel Danila a technickým obstřelem vyšachoval ze hry i poslední překážku, gólmana Wojciecha Szczęsného.

Do konce první půle už se nic výrazného nestalo, Juventus hrál opět pod svoje možnosti. I proto dorazili hned po změně stran na plac Locatelli se Sandrem. Jenže výsledek byl přesně opačný - prosadila se Spezia! Pouhé čtyři minuty byly odehrány z druhé půle, když se za dlouhým nákopem vpřed vydal devatenáctiletý teenager Janis Antiste, kličkou zmátl dezorientovaného veterána Bonucciho a vypálil přesně na přední tyč - 2:1.

S něčím takovým se Juventus přirozeně nehodlal smířit a přeřadil na vyšší rychlostní stupeň. K většímu nebezpečí před bránou Spezie mu určitě pomohlo i střídání Álvara Moraty. Hrdinou Juventusu se ale stal někdo jiný. Federico Chiesa snese dlouhodobě jako jeden z mála přísnější měřítko a dnes ukázal proč. V 66. minutě si po zmatcích v domácí obraně hodil míč přes dva obránce a sám před Zoetem v pádu mířil přesně.

Nejčastější disciplínou na obou stranách bylo zahrávání rohových kopů, takže by byl div, kdyby aspoň jeden z nich nevyšel. Šťastnější byl zkušený Juventus. Ten dvacet minut před koncem po rohovém kopu otočil skóre ve svůj prospěch a po krásné ráně se o to zasloužil stoper Matthijs de Ligt. Víc branek už nepadlo a kouč Allegri si může aspoň trochu oddechnout.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele