10. kolo
26.10.2021 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Domenico Criscito (© AFP)

Spezia si rozdělila body s Janovem

Moc nechybělo a Spezia by do tabulky zapsala důležité vítězství. Domácí se ujali vedení v 67. minutě po vlastní brance Sirigua a zdálo se, že Grifone na to nenajdou odpověď. Až čtyři minuty před koncem mohl Janov kopat pokutový kop a Domenico Criscito z něho srovnal na konečných 1:1.

Pro oba celky je to víceméně ztráta. Spezia i Janov potřebovaly uspět za tři body a tím pádem si vylepšit stávající nelichotivé postavení.

V první zajímavé šanci se ocitli domácí. Gyasi se obtočil kolem svého obránce, našel Salceda a ten těsně minul branku. Jinak to byla velmi opatrná hra. Ani jeden celek nechtěl příliš riskovat. Janovští dokonce poprvé vystřelili až po půlhodině hry, ale rána Ekubana se mezi tři tyče nevešla.

Ani začátek druhého poločasu nepřinesl změnu. Brankové příležitosti ne a ne přijít, přesto stav 0:0 nakonec nevydržel. V 67. minutě rozehrávala Spezia volný přímý kop a poté, co Salcedo trefil jen zeď, se k odraženému balónu dostal Colley a po jeho ráně balón orazítkoval tyč a od zad nešťastného Sirigua se odrazil do branky.

Odpověď Grifonů měl zařídit nový muž na hřišti veterán Goran Panděv. Nestárnoucí Makedonec se však do koncovky nedostal, ale byl u toho, když sudí odpískal faul Provedela v pokutovém území a Domenico Criscito proměnil nařízenou penaltu!

Inkasovaná branka byla pro Speziu o to smolnější, že předtím zahodili gólovky Colley a Nzola. S remízou se nehodlali spokojit jak domácí, tak i hosté. Destro nechal v obrovské šanci vyniknout Porvedela a na druhé straně v zakončení těsně přestřelil Nzola. Spezia tedy remizovala s Janovem 1:1 a situace v tabulce se pro oba aktéry nijak nemění.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele