36. kolo
08.05.2022 12:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty Bergamo (© AFP)

Atalanta v La Spezii zabrala a veze tři body

Tři body si z La Spezie odváží favorizovaná Atalanta Bergamo a minimálně do pondělní dohrávky římského AS se posouvá na šesté místo. Na stadionu Alberta Picca to dlouho vypadalo na remízu, než čtvrthodinu před koncem přidali druhý a třetí gól Djimsiti s Pašalićem.

V neděli krátce po poledni se na stadiou Alberta Picca potkaly týmy Spezie a Atalanty. Hosté stále nemají jistotu evropských pohárů a proto potřebovali na půdě nováčka zvítězit. Spezia se zase v případě vítězství mohla definitivně zachránit, ale doma měla složitého soupeře, který se už po čtvrthodině hry ujal vedení.

Kolumbijský útočník Luis Muriel si převzal ve vápně přihrávku a s přehledem uklidil balón do sítě. Spezia na to dokázala poměrně rychle odpovědět a přesně ve 30. minutě srovnal Daniele Verde. Po zaváhání obrany postupoval zcela sám na brankáře Mussa, kterého si položil a střelou do prázdné bez problému zakončil.

První poločas nic dalšího nenabídl a s výsledkem byli spokojenější spíše domácí, ale Atalanta neřekla poslední slovo a po změně stran se opětovně ujala vedení a už ho nepustila. Po hodině hry spálil obrovskou šanci Muriel, když těsně minul vzdálenější tyč a převaha Gasperiniho svěřenců nadále rostla. Atalanta se zaslouženě dočkala gólového okamžiku až čtvrthodinu před koncem, kdy Demiral vrátil hlavou přímý kop do malého vápna a tam se prosadil Berat Djimsiti. Defenzíva Spezie si nedokázala pokrýt kritický prostor a zle na to doplatila.

Každopádně Spezia byla v závěru zápasu nucená otevřít hru a to byla voda na mlýn hře Atalanty. Nováčkovi se směrem dopředu vůbec nedařilo a Musso nemusel řešit jediný vážnější problém před svojí svatyní. V 87. minutě se Muriel dobře zorientoval v šestnáctce, posunul balón na Maria Pašaliće, který třetí brankou definitivně rozhodl. O dvoubrankový náskok se Orobici nenechali připravit a z La Spezia si odváží všechny body. Jak v pondělí odpoví AS Řím?

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele