6. kolo
25.09.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Daniel Maldini (© AFP)

Milán zvítězil v La Spezii 2:1, trefili se Maldini a Díaz

Tři body veze ze stadionu Alberta Picca AC Milán, ale utkání s domácí Spezií nebylo ani trochu jednoduché. Rossoneri vstřelili vítěznou branku až pár minut před koncem a děkovat mohou Brahimu Díazovi. Všechny góly padly v průběhu druhého poločasu. Milán vedl zásluhou Daniela Maldiniho, ale Spezia našla na jeho trefu odpověď - prosadil se Daniele Verde.

Utkání v La Spezii se hrálo už od tří hodin, protože AC Milán hraje v úterý Ligu mistrů proti Atléticu Madrid. Stefano Pioli udělal některé překvapivé tahy a zejména v útoku se objevil nositel slavného jména Daniele Maldini. Spezia na svém stadionu naposledy AC Milán porazila a tento úspěch chtěla zopakovat.

Domácí se slavného celku nezalekli a milánský brankář Maignan musel několikrát zasahovat. Ve 21. minutě ho prověřil štiplavou střelou M'Bala Nzola. Maignan jí vyrazil a o zbytek se postarala defenziva Rossoneri. Spezia nadále pokračovala v aktivitě a nevedla jen díky tomu, že v šestnáctce občas nedokázala pořádně zakončit.

O přestávce udělal Pioli dvě změny a do útoku poslal Pellegriho s Leãem. A milánští se skutečně dočkali. Ve 48. minutě odcentroval Kalulu a hlavičkující Daniele Maldini rozveselil příznivce červenočerných barev, včetně svého otce Paula Maldiniho, který všechno sledoval z ochozů stadionu.

V 56. minutě měl na kopačce druhý gól Leão, ale jeho technický pokus skončil na tyči. Za chvíli byl portugalský rychlík v další šanci a tentokrát i s přispěním teče minul. Každopádně Spezia se začala osmělovat a před Maignanem bylo živo. Deset minut před koncem pak vypálil Daniele Verde a teč Sandra Tonaliho znamenala vyrovnání.

Remíza byla pro AC Milán málo a ten v sobě ještě našel síly, aby vstřelil druhý gól. Výbornou práci odvedl u brankové čáry Alexis Saelemaekers a po jeho zpětné přihrávce napálil balón do sítě Brahim Díaz. AC Milán vyhrál těžké utkání v La Spezii 2:0 a zůstává neporažen.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele