31. kolo
02.04.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Andrea Belotti (© AFP)

FC Turín veze ze Salerna tři body

Belottiho penalta se stala rozhodujícím okamžikem sobotního střetnutí mezi Salernitanou a Turínem. Granata po více než dvou měsících ukončila čekání na vítězství a svého soupeře odsoudila k dalšímu nezdaru.

Salernitana má stále o dva odehrané zápasy méně, než zbylí aktéři bojů o záchranu, nicméně porážkou s Turínem si svojí pozici výrazně zkomplikovala.

Začátek utkání byl poměrně divoký a o gólové šance nebyla nouze. Už v 8. minutě vyrazil Berisha balón do tyče a o dalších pár minut později došlo k pokutovému kopu. Fazio strhl v pokutovém území Belottiho a sudí měl o penaltě jasno. Hostující útočník se sám postavil k míči a jeho přízemní střelu Sepe vyrazil. Bohužel pro Salernitanu se musela celá akce znovu opakovat a tentokrát Andrea Belotti zachoval chladnou hlavu a penaltu bezpečně proměnil.

Belotti se mohl stát hrdinou i ve 26. minutě, kdy měl na kopačce velkou šanci na druhý gól. Balón však trefil přesně do středu, kde byl připravený Sepe.

Granata byla o něco aktivnější i po změně stran a v 54. minutě dokonce vstřelila druhý gól, který však nemohl být pro postavení mimo hru uznán. Salernitana si vytvořila gólovku až po hodině hry a Éderson si střelou na přední tyč vylámal zuby na skvělém gólmanovi. Salernitaně se nepodařilo skórovat a pět minut před koncem jí zkomplikoval situaci vyloučený Fazio.

I v oslabení to mohla být remíza. Po další zazděné Belottiho možnosti zakončoval v páté minutě nastavení Mikael a branku přestřelil. Turín tak veze ze Salerna důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele