15. kolo
30.11.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Juventus splnil v Salernu povinnost

Fotbalisté Juventusu tentokrát žádné překvapení nedopustili a na půdě nováčka zapsali očekávané tři body. Stará dáma si zajistila vedení už v prvním poločase prostřednictvím Paula Dybaly a dvacet minut před koncem pečetil výsledek Álvaro Morata. V nastaveném čase neproměnil pokutový kop již zmiňovaný Dybala.

Hostům se letos vůbec nedaří a do toho vyplouvají na povrch různé neduhy současného vedení. Na hřišti Salernitany ale nedala Stará dáma nic znát a dokráčela si pro vítězství.

Začátek ale nebyl jednoduchý, zvláště poté, co Simy nebezpečně hlavičkoval vedle hostující branky. Juventus byl efektivnější a ve 21. minutě vedl. Paulo Dybala si před šestnáctkou vyměnil balón s Kulusevskim a přesně mířenou střelou k tyči změnil nerozhodný stav. O pár minut později vstřelilo Juve další gól, ale tentokrát neuznaný kvůli ofsajdovému postavení.

Juventus držel v Salernu poločasové vedení a pochopitelně chtěl utkání co nejrychleji rozhodnout ve svůj prospěch. V 58. minutě si ale zahrál s ohněm a Ranieri ve stoprocentní šanci trefil tyčku! Příznivci Juventusu se mohli uklidnit až dvacet minut před koncem. Bernardeschi převzal centr z pravé strany a posunul jej na bližší tyč, kde byl připravený skórovat Álvaro Morata. Španělský útočník zvýšil na 2:0 a tím vítězství definitivně pojistil.

Salernitana sice měla na odpověď dvacet minut, ale proti organizované Staré dámě se neprosadila. Gyömber hlavou rozvlnil jen boční síť a Dybalovu pohotovou střelu vytěsnil Belec. Živo bylo také v nastavení. Po faulu Gyömbera na Dybalu zahrával pokutový kop druhý jmenovaný, jenomže v klíčový moment podklouzl a z penalty přestřelil! Juventus splnil povinnost a o záchranu bojující Salernitanu porazil o dva góly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele