5. kolo
22.09.2021 18:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Nikola Kalinić (© AFP)

Salernitana srovnala dvougólové manko s Hellasem a bere bod

Hellas začal v Salernu naprosto parádně a brzy vedl nad svým soupeřem už o dvě branky. Obě měl mimochodem na svědomí zkušený forvard Nikola Kalinić. Jenže Salernitana se nevzdala, do konce poločasu srovnala a v závěru utkání díky trefě Coulibalyho vydřela bod!

Hostující Hellas začal utkání jako favorit a od začátku se mu dařilo tuhle roli plnit. Hrálo se primárně před brankářem Belecem a Hellasu zabralo jen sedm minut, než dokázal skórovat. Velkou práci odvedl Gianluca Caprari, který pronikl po straně do vápna a zpětnou nahrávkou našel před bránou Nikolu Kaliniće. Zkušený Chorvat už jen doklepl míč do prázdné brány a Hellas vedl.

Salernitana i s Franckem Ribérym v sestavě se ale nehodlala vzdát. Právě zkušený Francouz s jizvou na tváři dokázal o pár minut později odcentrovat tak dobře, že našel ve vápně nepokrytého Simyho. Ten ale zatím nenaplňuje vysoká očekávání po minulé sezoně a ani tentokrát svou vysokou postavu nedokázal využít ke vstřelení vyrovnávací branky.

Prosadila se naopak Verona. Časomíra ukazovala právě třicátou minutu utkání, když Antonín Barák našel Iliće a mladý záložník původem z Manchesteru City poslal do šance opět Nikolu Kaliniće. Ten si poradil jako pán a obloučkem otřeným o břevno zvýšil na 2:0 pro Hellas.

Jenže Salernitana si stále častěji brala míč a ohrožovala hostující bránu. Tlak se jí vyplatil až v nastavení, když Ribéry centrovaným míčem ze standardky oslovil Cedrica Gonda a ten z blízkosti překonal brankáře Belece. Hellas ve druhé půli herně odešel a byl za to potrestán vyrovnáním. Toho se až v 76. minutě dočkal Mamadou Coulibaly, který si naběhl do vápna na střílenou nahrávku od Gagliola a v pádu srovnal! Hosté si mohli vzít vedení zpátky, jenže Antonín Barák v závěru trefil jen spojnici!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele