12. kolo
06.11.2021 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juan Cuadrado (© AFP)

Juventus v nastavení vydřel výhru nad Fiorentinou

Moc nechybělo a Juventus by zaznamenal další bodovou ztrátu. Vyrovnaný souboj s Fiorentinou dokázal urvat až v nastaveném čase díky gólu Juana Cuadrada! "Stará dáma" tím využila čtvrthodinu trvající přesilovku po vyloučení Nikoly Milenkoviće.

Trenér domácích Max Allegri věděl, že duel s Fiorentinou bude náročný. Hosté letos hrají dobře a konečně se pohybují na příčkách zaručujících evropské poháry. Juventus v předchozích kolech poztrácel spoustu bodů a už nutně potřeboval zabrat.

Fiorentina začala v Turíně nebojácně a s domácími hrála vyrovnanou partii. Bohužel první poločas nepřinesl ani jednu vážnější šanci. Ofenziva "Staré dámy" vypadala bezradně, zatímco Viola alespoň vystrašila příznivce Bianconeri nepřesnou dělovkou Saponary. Diváci na Allianz Stadium ocenili borce v černo-bílém pískotem a Allegri měl o přestávce nad čím přemýšlet.

Do druhého poločasu už nenastoupil Alex Sandro, jehož nahradil Luca Pellegrini. Juventus si první šanci vytvořil až v 51. minutě, ale rána Álvara Moraty zpoza šestnáctky skončila vedle. Bohužel ani ve druhém poločase to nebyla žádná hitparáda.

Čtvrthodinu před koncem se Juventusu naskytla velká možnost utkání rozhodnout. Obránce Nikola Milenković fauloval Chiesu a sudí Sozza ho ocenil druhou žlutou kartou a tím pádem vyloučením. Aktivita Juventusu rázem vzrostla a jen o pár minut později orazítkoval Chiesa břevno! O chvíli později dokonce vstřelil gól Morata, ale díky ofsajdu neplatil.

Vypadalo to, že Fiorentina oslabení přežije, ovšem v nastaveném čase neubránila Juana Cuadrada, který zacvičil s Biraghim a z úhlu procpal balón do sítě. Terraciano si určitě mohl a měl vést lépe. Fiorentina měla na odpověď velmi málo času a navíc byla v početní nevýhodě. Juventus náskok udržel a alespoň výsledkově odčinil předchozí zaváhání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele