23. kolo
22.01.2022 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Edin Džeko (© AFP)

Inter se protrápil k výhře a zvyšuje náskok na čele tabulky

Obhájce Scudetta Inter Milán se s Benátkami hodně trápil, ale nakonec roli favorita naplnil a získal důležité tři body. Až v 90. minutě o nich rozhodl kanonýr Edin Džeko. Inter potvrdil vedení v tabulce a navýšil náskok na druhý AC Milán.

Měla to být jednoznačná záležitost, ale nebyla. Inter měl sice velkou herní převahu, ale dlouho z ní nedokázal vytěžit to, co potřeboval. Inter dobře věděl, že se musí koncentrovat na celý zápas, tedy do závěrečného hvizdu. Před týdnem jeho městský konkurent AC Milán senzačně nestačil na Spezii, když inkasoval až v 95. minutě a nic takového nechtěli Nerazzurri dopustit.

Jenomže v 19. minutě přišla první komplikace. Po centru Ampadua se ve vzduchu prosadil Thomas Henry a Benátky na San Siru senzačně vedly. Inter nepanikařil, stále měl celé utkání před sebou. Domácí měli po inkasované brance vytrvalou územní převahu, ale nutno podotknout, že Benátky skvěle bránily. Až pět minut před koncem prvního poločasu odcentroval Darmian, načež gólman Lezzerini ještě pohotově zlikvidoval volej, ale na dorážku Barelly byl krátký. Obrana hostů v tomto případě trestuhodně zaspala.

Inter se chtěl po změně stran co nejrychleji prosadit a strhnout vedení na svojí stranu. V 58. minutě se pověsil do vzduchu Edin Džeko, Lezzerinimu vyklouzl balón z náruče a jen se štěstím neskončil v síti. Když to nešlo herně, chtěli si domácí pomoci standardní situací. Po jedné z nich pálil k tyči Dimarco a Lezzerini se skvěle natáhl a vyrazil balón na rohový kop.

Z něho sice nic nebylo, ale Milánští vytrvali a nakonec o vítězství rozhodli v 90. minutě. Dumfries výborně adresoval centr do pokutového území, Edin Džeko se opět skvěle pověsil do vzduchu a tentokrát hlavou k tyči rozhodl. Benátky měly na vyrovnání ještě nastavený čas, ale to už si Inter bez problému pohlídal. Svěřenci Simoneho Inzaghiho si upevnili vedení v tabulce, zatímco Benátky zůstávají sedmnácté.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele