1. kolo
21.08.2021 18:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Giacomo Raspardori (© AFP)

Dvě branky Zaccagniho Hellasu nestačily, tři body má Sassuolo

Trenér Di Francesco nezačal na lavičce Hellasu zrovna ideálně, protože si doma připsal první porážku. Nad síly jeho týmu bylo Sassuolo, které po celý zápas tahalo za delší konec a vaz mu nesrazily ani dvě trefy záložníky Zaccagniho.

Sobotní program Serie A a jejího prvního kola zatím vůbec nenudí. Po čtyřech brankách Interu Milán jsme se dočkali pořádné nadílky taky ve Veroně. Sassuolo si mohlo dovolit luxus hrát bez tahouna Domenica Berardiho, kolem nějž je nyní přestupová voda hodně neklidná. První větší šanci utkání měli na svědomí domácí hráči, konkrétně Antonín Barák. Z pravého rohu šestnáctky střílel na bližší tyč a Andrea Consigli jeho pokus vytěsnil na roh!

Sassuolo dalo šanci mimo jiné mladému záložníkovi Frattesimu, který má za sebou hodně povedený ročník v Serii B. Jeho tvrdou ránu z pětadvaceti metrů musel brankář Pandur vytahovat mimo, jen ke kopačkám Giacoma Raspadoriho. I s jeho dorážkou si ale poradil. Rychlé tempo nabízelo jednu šanci za druhou, v další z nich selhal Mattia Zaccagni.

Kalinić následně hlavičkoval jen do břevna. A opět platilo staré známé pořekadlo. Po pouhé minutě totiž hosté sehráli rychlý kontr, Djuričić poslal do brejku Giacoma Raspadoriho a mladý Ital už si věděl rady - 1:0.

Aby toho na Veronu nebylo málo, tak se v první minutě nastavení nechal vyloučit kapitán Miguel Veloso, který absolutně zbytečně šlápl Djuričićovi na nohu a dostal druhou žlutou kartu.

Po změně stran musel do akce jako první brankář Consigli, který likvidoval dnes nadmíru aktivitního Zaccagniho. Jeho ránu k tyči však dokázal na poslední chvíli vychytat. Takže se o to víc mohl radovat o tři minuty později, kdy Filip Djuričić rozjel rychlou akci ve vápně s Caputem, narazil si s ním míč a prostřelil brankáře Pandura!

Hellas se ale nevzdal. Zaccagniho přízemní centr z levé strany propadl až za záda brankáře Consigliho, jenže Di Carmine byl příliš daleko, než aby doklepl míč do sítě. Naděje svitla Hellasu v 69. minutě, kdy Toljan fauloval ve vápně Zaccagniho a sám faulovaný proměnil - 2:1.

Sassuolu ale skvěle vyšla střídání, neboť mladík Hamed Traorè skóroval po deseti minutách na hřišti. Boga našel mladého záložníka u vápna, Traorè si přehodil míč na pravačku a krásným obstřelem poslal míč k tyči! Drama ale nebylo u konce, protože v 90. minutě Mattia Zaccagni předběhl pomalého Magnanelliho a z úhlu stanovil konečný výsledek na 3:2 pro hosty. Víc už totiž Hellas nestačil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele