17. kolo
12.12.2021 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Teun Koopmeiners (© AFP)

Atalanta se dotahuje ke špičce, tentokrát vyhrála ve Veroně

Zklamání z Ligy mistrů dokázala Atalanta alespoň částečně vytěsnit důležitou výhrou na stadionu Bentegodi ve Veroně. Bergamaschi se díky ní přibližují čelu a plnohodnotně se zapojují do boje o Scudetto.

Atalanta ve čtvrtek podlehla Villarrealu a poprvé se při svém účinkování v Lize mistrů neprobojovala do vyřazovací fáze. Evropské poháry si však zahraje i na jaře, protože se z třetího místa přesunula do Evropské ligy.

Proti Hellasu jí čekal po všech stránkách náročný zápas, který se navíc nevyvíjel dobře. Po čtvrthodině poprvé výrazně prověřil Mussa Simeone a ve 22. minutě se už stejný hráč prosadil, když doběhl balón na malé vápno a z úhlu ho procedil za záda Mussa. Giovanni Simeone prožívá ve Veroně povedené období a po půlhodině hry měl na kopačce i druhý gól, jenomže Atalantu zachránil výborným zákrokem Musso.

Bylo na čase, aby se Orobici probudili a přesně to se také stalo. Rána Pašaliće z 33. minuty skončila na tyči a o čtyři minuty později srovnal Alexej Mirančuk. Obrana Hellasu ho nechala navést si balón a vystřelit. Stav 1:1 byl nakonec v průběhu prvního poločasu zasloužený. Oba celky hrály ofenzivně a rozhodně se bylo na co koukat.

Po přestávce si jako první vytvořili šanci domácí a střela Tamezeho se do branky nevešla. Po hodině hry zazdil velkou gólovku i stoper Demiral, který zblízka nepropasíroval balón za Montipova záda. Rozhodující branku nakonec vstřelila Atalanta a stalo se tak po dalším zaváhání obrany Hellasu. Veloso špatným odkopem namazal Teunovi Koopmeinersovi, na jehož ránu Montipó nezareagoval.

Hellas měl na vyrovnání zhruba půlhodinu, ale obranu Atalanty se mu překonat nepodařilo. Atalanta potvrdila dobrou formu a přibližuje se absolutní špičce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele