4. kolo
19.09.2021 18:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Davide Faraoni (© AFP)

Hellas Verona s novým koučem překvapivě porazil Mourinhovo AS

Římané poprvé v ročníku prohráli a série šesti vítězných duelů v řadě skončila. Trochu překvapivě se o to postaral Hellas Verona, až do dnešního dne produkující naprosto tragický výkon. Nový trenér na lavičce, Igor Tudor, si tedy nemohl přát lepší soutěžní premiéru.

Igor Tudor se postavil na lavičku Hellasu Verona poprvé od té doby, kdy byl jeho předchůdce pro špatné výsledky odvolán. Jeho hlavním úkolem bylo zlepšení, jenže dnes ho čekal náročný soupeř. Římanům se ale od začátku utkání moc nedařilo a zejména směrem dopředu jejich hra nedávala větší smysl. První šanci si favorit utkání připravil v 17. minutě, když ze standardní situace hlavičkoval Bryan Cristante míč do břevna.

Vlci z hlavního města se nikam moc nehnali, míč měli na svých kopačkách a to jim zřejmě stačilo. Ve 36. minutě navíc měli obrovský důvod k radosti a postaral se o to kapitán Lorenzo Pellegrini. Ten je v obdivuhodné formě a padá mu do sítě prakticky všechno. Dnes taky - Pellegrini rozjel akci u vápna doprava na Karsdorpa a ten mu centrovaným míčem po zemi balon vrátil. Pellegrini patičkou na efekt dokázal vměstnat míč k tyči a AS vedlo!

A to bylo z první půle prakticky všechno - jinak se diváci větší šanci nedočkali ani na jedné straně. Poločas druhý jim to ale vynahradil v plné parádě. Zejména tedy fandům domácího Hellasu. Z druhé půle časomíra odkrojila jen čtyři minuty, když Lazović poslal do vápna Caprariho, jenž pálil na Patrícia. Ten balon vyrazil jen před sebe, kam doběhl včas Antonín Barák a srovnal - 1:1.

Po dalších pěti minutách bylo na domácí lavičce ještě veseleji. Ivan Ilić našel u vápna opět Gianlucu Caprariho, který to tentokrát vzal na sebe a krásnou střelou na zadní tyč dokázal obstřelit brankáře Patrícia. Opět potvrdil, že se bývalým hráčům AS proti jejich mateřskému klubu velmi daří.

Jenže skóre se měnilo o pouhé tři minuty později. Lorenzo Pellegrini hledal před bránou nabíhajícího Abrahama, před ním míč do vlastní sítě uklidil nešťastný Ivan Ilić.

Dnešní utkání bylo na góly opravdu bohaté a ten poslední stál za to. Obrana AS si opět vybrala slabší chvíli, nechala moře volného prostoru jak na Calafioriho straně, tak u vápna. Takže když Simeone nahrál na střed Davidemu Faraonimu, mohl se zkušený obránce opřít do míče a nádhernou ranou stvrdit úspěšný start Tudorovy éry.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Houfi

0:2

Reagovat
Largo

0:1

Reagovat
REPLIKATOR

Konečně Mourek narazil

Reagovat
Basty

Druhý poločas se mi hodně líbil , ten gól v prvním byla malina … fotbal nahoru dolů ukázkové góly !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele