5. kolo
21.09.2021 18:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Aaron Hickey (© AFP)

Bologna si s Janovem dělí body po infarktovém závěru

Neuvěřitelný závěr byl k vidění v Bologně. Na stadionu Renato Dall’Ara se body rozdělily především proto, že oba týmy dokázaly bleskurychle odpovídat na vlastní inkasování. Během pěti posledních minut utkání byly k vidění dvě penalty.

Bologna se před utkáním usadila na deváté příčce a chtěla výš. Formu na to, na rozdíl od janovského CFC, rozhodně měla. Tempo utkání od prvních minut neustále narůstalo, ale špatná finální fáze na obou stranách zapříčinila, že šancí jsme se dlouho nedočkali. O první zajímavější průnik do vápna se postaral domácí útočník Musa Barrow, jenže jeho rána prosvištěla nad břevnem gólmana Sirigua.

První půle jinak nenabídla žádnou šanci a diváci šli na přestávku vyloženě zklamaní. Poločas druhý jim to ale všechno dokonale vynahradil. První standardní situaci rozehrála Bologna na krátko, balon se dostal ke Svanbergovi a ten se pokusil vypálit. Jeho rána sice byla zablokovaná, ale Aaron Hickey střelou z druhého sledu do protipohybu brankáře Sirigua už skóroval!

Jenže ani Bologna se nevyvarovala chyby vzadu. Míč u vápna sebral soupeři Domenico Criscito, který si narazil se spoluhráčem a poslal do vápna krásný centr. Na ten si naskočil Mattia Destro a hlavou překonal polského brankáře Skorupského.

Skorupski se o pár chvil později stal hrdinou Bologně, protože další pokus Destra vychytal famózním reflexivním zákrokem. Bologna šla málem do vedení po akci a zakončení De Silvestriho, jehož ale Sirigu vychytal.

A pak se strhl mohutný závěr. V 85. minutě sudí Francesco Fourneau pískal penaltu pro Bolognu, protože Vanheusden fauloval Sansoneho. K penaltě se postavil Marko Arnautović a nemýlil se. Jenže o pouhé dvě minuty později byl faulován také hostující Kallon a penaltu kopal také Janov! A protože i Domenico Criscito pálil přesně, body se dělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele