3. kolo
13.09.2021 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mattias Svanberg (© AFP)

Boloňa udolala Hellas gólem Mattiase Svanberga

Výtečný start do nové sezony prožívá Boloňa. Severoitalský celek posbíral už sedm bodů a drží se na pohárových příčkách. Vyrovnaný duel s Hellasem rozhodla jediná branka, o kterou se jedenáct minut před koncem postaral Mattias Svanberg.

Nebyl to zrovna záživný poločas, ale pár šancí k vidění bylo. Bohužel ani jedna strana nebyla schopná pořádně trefit branku. O první rozruch se postaral až po dvaceti minutách Mattias Svanberg, avšak jeho technický obstřel se vykroutil mimo tři tyče. O deset minut později podnikli Rossoblu další nebezpečný výpad, ale ani střela Soriana se do branky nevešla. Hellas měl také jednu šanci. Před koncem prvního poločasu odcentroval Faraoni a Giovanni Simeone ze vzduchu rovněž minul. Poločas skončil 0:0 a divákům na Renato Dall'Ara nezbývalo nic jiného, než doufat ve změnu.

Ale i druhý poločas se vyvíjel podobně. V 56. minutě měli hosté velkou možnost udeřit, ale z pohledu Boloni vše vyřešil brankář Skorupski. Simeonemu se vrhl pod nohy a balón mu na poslední chvíli ukradl.

Oba trenéři se postupně snažili oživit hru střídáním, ale nebylo to nic platné. Zdálo se, že utkání skončí tím bezbrankovým výsledkem, ale opak byl pravdou. V 79. minutě vyrobil příšernou hrubku Martin Hongla a duo Arnautović-Svanberg postupovalo na bránu, přičemž druhý jmenovaný rozvlnil síť!

Na odpověď měli Veronští zhruba patnáct minut i s nastavením, jenomže do žádné větší příležitosti už se nedostali. Naopak nebezpečnější zůstávala Boloňa, která i mohla vstřelit pojistku. Střelu Sansoneho ale zlikvidoval Montipó. Boloňa porazilo Hellas 1:0 a potvrdila povedený vstup do nové sezony, zatímco Hellas zůstává bez bodu v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele