15. kolo
01.12.2021 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Bologny (© AFP)

Bologna překvapivě pokořila AS, tomu se nedařilo vůbec nic

Felsinei si připisují další veledůležitou výhru a přibližují se k pohárům. Dnes totiž předvedli takticky vyspělý výkon a na skolení AS Řím jim stačila jediná branka Mattiase Svanberga.

Bologna měla za sebou nepříliš přesvědčivé výkony, ale pořád se držela v relativním dohledu od pohárů. Oba trenéři se před utkáním častovali přátelskými výrazy a komplimenty, ale na hřišti to od prvních chvil vřelo. Viděli jsme hodně ostřejších zákroků na obou stranách, byť sudí Pairetto netahal z kapsy žlutou kartu ani jednou za celých 38 minut!

A když už ji udělil Robertu Sorianovi, tak v tu chvíli mu to moc vadit nemohlo. Protože jeho Bologna tou dobou vedla nad favoritem utkání! Po pětatřiceti minutách se obrana "Vlků" nepřirozeně rozevřela, záložník Mattias Svanberg se dostal u vápna k míči a krásně zakroutil ránu k tyči. Balon navíc těsně před Ruiem Patríciem ještě skočil a Bologna vedla!

Kdo si na žlutou kartu mohl stěžovat mnohem víc, to byl Tammy Abraham. Anglický šutér totiž zřejmě nechtěně trefil rukou soupeře do obličeje a dostal žlutou. To ho naštvalo především proto, že kvůli tomu přijde o šlágr příštího kola s Interem, což bude pro AS další velká ztráta.

Abraham měl v první půli jednu velkou šanci, když tečoval míč na bránu Bologně tak dobře, že Skorupski musel předvést výtečné reflexy, aby balon na poslední chvíli vyškrábl! Jinak se Římané hodně trápili, takže není divu, že se do zápasu dostal Carles Pérez.

Druhý poločas byl z pohledu AS ještě horší, protože Bologna dokázala úspěšně neutralizovat jakékoli nápady na útočení a vyrovnání. Ani několik střídání "Vlkům" nepomohlo, naopak. Rick Karsdorp dostal žlutou a Mourinho tím přišel o jediného pravého beka pro duel s Interem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele