9. kolo
23.10.2021 20:45 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Davide Calabria (© AFP)

Milán je první. Oslabená Boloňa po heroickém výkonu padla

Serie A má nového lídra, tedy minimálně do neděle. AC Milán totiž zvítězil na stadionu Renato Dall'Ara nad Boloňou 4:2, ale pořádně se přitom zapotil. Domácí se ani za nelichotivého stavu a v početní nevýhodě nevzdali a slavnému celku statečně vzdorovali. Rossoneri definitivně zlomili odpor až v závěrečné desetiminutovce brankami Bennacera a Ibrahimoviće.

Čtyřicetiletý Ibrahimović nastoupil od úvodní minuty a nakonec odehrál celé utkání. Zřejmě by se tak nestalo, kdyby Milán na začátku druhého poločasu rychle neprohospodařil dvoubrankový náskok.

Boloňa ukázala, že má dobrý tým s velkým potenciálem. Milánu byla vyrovnaným soupeřem, ale doplatila na zbytečná vyloučení. Sudí Valeri poprvé tasil červenou kartu po dvaceti minutách, když Soumaoro zatáhl za záchranou brzdu a povalil Kruniće v postavení, kdy by šel sám na branku. Verdikt sudího byl zcela správný. Pro Boloňu to byla v tu chvíli už druhá rána, protože chvíli před tím vstřelil úvodní branku po zásadní teči Medela Rafael Leão.

Ve 35. minutě dostalo AC zápas pod svojí kontrolu. Závar před Skorupskim utnul tvrdou střelou z druhé vlny Davide Calabria. Opět balónu pomohla do sítě teč. Milánští vedli o dva góly a zdálo se, že soupeř je poražen. Stefano Pioli se rozhodl šetřit hráče a o přestávce stáhl Tonaliho s Castillejem.

Když se rozjel druhý poločas, Milán jakoby duchem zůstal v šatně. Ve 49. minutě se oslabená Boloňa vrátila do zápasu. Centr od rohového praporku si na přední tyči nešťastně vstřelil do vlastní sítě Ibrahimović. A když o tři minuty později vystihl milimetrově přesnou přihrávku Musa Barrow a prostřelil Tătărușanua, bylo AC v naprostém šoku. Boloňa v desíti smazala dvoubrankovou ztrátu.

Bohužel pro ní, ale přišlo další vyloučení. Kapitán Roberto Soriano dohrál Ballo-Tourého nepříjemným šlapákem na kotník a i jeho sudí Valeri naprosto v souladu s pravidly vyloučil. Hráči Rossoblu sice protestovali, ale fakticky s tím nemohli udělat nic.

Přesilovka AC se tedy zvýšila, nicméně paralýza z dvou inkasovaných gólů pokračovala. Mihajlovićův tým byl navzdory dalšímu vyloučení v transu a cpal se do dalších příležitostí. Chvíli Milánu trvalo, než srovnal svojí hru a Stefano Pioli se rozhodl posílit útok o dalšího zkušeného hráče Oliviera Girouda. V 76. minutě se Francouz pověsil do vzduchu a hlavičkou k tyči nechal vyniknout Skorupskiho.

Boloňa dlouho odolávala, ale nakonec šest minut před koncem inkasovala rozhodující gól. Bennacer stál na šestnáctce nehlídaný, když k němu doputoval balón a tvrdou ranou z první ho uklidil nechytatelně k tyči. V 90. minutě pak pečetil výhru AC Milán a jeho postup na první místo Zlatan Ibrahimović. Švéd se nerozpakoval, podíval se a technickou střelou poslal balón přesně k tyči. Boloňa si za svůj výkon zaslouží uznání, nicméně body vezou Milánští.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele