5. kolo
21.09.2021 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Davide Zappacosta (© AFP)

Atalantu proti Sassuolu zachránili góloví beci

Atalanta nakonec zvládla souboj se Sassuolem lépe a díky trefám obránců Gosense se Zappacostou se raduje ze tří bodů. Hostující Sassuolo sice díky Berardimu snížilo, ale víc šancí mu Atalanta nedovolila.

Už úvodní minuty duelu mezi Atalantou a Sassuolem dávaly tušit, že tohle bude hodně atraktivní utkání. Atalantě totiž stačily jen tři minuty na to, aby se poprvé prosadila. Zappacosta rozběhl na pravém křídle Malinovského a ten po zemi odcentroval před bránu. Duván Zapata sice jeho vybídku minul, ale v tu chvíli doklouzal na zadní tyč obránce Robin Gosens a opět potvrdil, proč patří mezi nejproduktivnější ligové beky.

Sassuolo se téměř ihned vrhlo do útoku a po dvanácti minutách málem uspělo. Grégoire Defrel se dostal u vápna k míči, obhodil si stopera Demirala a pálil. Ke své smůle ale mířil hodně vysoko nad. V těch minutách se hra přelévala velmi rychle z jedné strany na druhou a Atalanta podnikla další klíčový brejk. Zappacosta mohl zakončovat, ale vybral si místo toho spoluhráče Zapatu. Ten zakončoval do prázdné, jenže na poslední chvíli se v ní zjevil Kaan Ayhan a míč odpálil!

Atalanta utahovala šrouby a brankáře Consigliho zaměstnávala především střelecky. Zajímavou ránu vypustil z kopaček Ruslan Malinovskyj, který sledoval, jak míč těsně míjí spojnici. Jestli byl na placu nějaký hráč, který si za svou neúnavnou aktivitu gól zasloužil, tak to byl překvapivě Davide Zappacosta. A dočkal se. Ve 37. minutě si nahrál s Duvánem Zapatou u vápna a sám před Consiglim nezaváhal - 2:0.

To byla hodně důležitá branka, protože Sassuolo dokázalo po pouhých sedmi minutách snížit. Mert Müldür vysunul Domenica Berardiho, jehož pokrok nikdo z obránců La Dea nezachytil, a střelou levačkou na bližší tyč dokázal překonat brankáře Mussa.

Sedm minut po změně stran přilétl do vápna Atalanty přesný centr, na nějž si naskočil Grégoire Defrel. Jeho hlavička z krkolomné pozice ale slavit úspěch nemohla. Dvacet minut před koncem si nikdo z hostujících obránců nevzal na starost Josipa Iličiće a neroverdi měli štěstí, že rána zkušeného Slovince mířila příliš vysoko.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele